8 января 2020 Район 94  0 

Як отримати законну пільгу на ЖКП на Якимівщині


До редакції «Слова трудівника» звернулася жителька райцентру 1928 року народження із проханням допомогти розібратися, чому вона — учасник ВВв — у новому опалювальному сезоні не отримує пільги на житлово-комунальні послуги. Хоча, за законом і за своїм соціальним статусом, має на це право! А у вихідні на телефон доньки надійшло повідомлення від Ощадбанку, що пільги не нараховані і слід доплатити певні суми. Вона, маючи солідний вік, нічого не зрозуміла, а лише рознервувалася і вирішила через районку довідатися правди і попередити колег-пільговиків.

Журналісти нашого видання звернулися із цим запитанням до відділу пільг (6-11-15) УСЗН Якимівської РДА.

  • Громадянка Н 1928 р.н. дійсно має право на пільги зі сплати послуг ЖКГ і вони їй нараховані, і безготівкові кошти мають надійти їй на єдиний банківський рахунок у «Ощадбанку» наступного тижня разово за три місяці одночасно, — повідомила журналістам спеціаліст відділу пільг УСЗН. — Однак звертаємо увагу громадянки Н., що у її справі некоректно вказана опалювальна площа квартири (як для одної особи із однокімнатної квартири). Тож, рекомендуємо громадянці Н. або її родичам звернутися до Якимівського газового і взяти довідку про розмір житлової, загальної і опалювальної площі. Ми зробимо коригування у електронній справі пільговика і уже у лютому місяці заявниця отримає повне нарахування пільг і доплату за попередні 3 місяці на єдиний рахунок у «Ощадбанку».

На наше уточнення, що робити, коли пільговик не клієнт цього банку, прозвучала відповідь: «У такому випадку ставати клієнтом ще одного банку не варто. Держава через наше УСЗН зарахує кошти на єдиний рахунок пільговика, а підприємства-надавачі комунальних послуг складуть свій реєстр пільговиків і використаних пільгових послуг, які державний оператор автоматично спише із рахунку пільговика. Після цього Ощадбанк у повідомленні на мобільний телефон сповістить про розмір отриманих пільг у безготівковій формі і решту коштів до сплати за отримані комунальні послуги».

На  аналогічне звернення до бухгалтерії місцевого газового підрозділу ми отримали чітку відповідь: «Довідки про розмір площі житла, у якому мешкає пільговик, ми надаємо на підставі оригіналу паспорту і ідентифікаційного коду власника особового рахунка споживача природного газу. Бухгалтерія працює у робочі дні із 8.00 до 17.00 із перервою на обід. Будьте уважні: документи треба не пільговика, а особи, на яку відкрито особовий рахунок. У випадку із громадянкою Н. — договір на надання послуг укладений із онуком заявниці».

Від редакції: пишіть, телефонуйте, запитуйте про особисте — «СТ» допоможе усім!

Збирала інформацію Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.