15 января 2020 Акимовка, Район 185  0 

Тепер наші рятувальники вдвічі ефективніші!


Рятувальники щодня виїжджають на ліквідацію різних надзвичайних подій, які вимагають значних людських та технічних ресурсів. Нова техніка – запорука оперативного реагування на виклики, які кидає стихія.

3 січня 2020 року Якимівські рятувальники отримали сучасний пожежно-рятувальний автомобіль з базовим шасі автомобіля «МАЗ» від Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

Автомобіль «МАЗ» вдвічі ефективніший, ніж «ЗІЛ», адже вдвічі більше доставляє води до місця пожежі, інтенсивніше здійснює подачу вогнегасних речовин, має значно більший запас піноутворювача та при цьому економніше витрачає пальне.

Загалом новий пожежний автомобіль на базі шасі «МАЗ» обладнаний електричним генератором, індивідуальними дихальними апаратами, пожежними рукавами, мотопомпою, потужним водяним насосом, компресором для підкачки шин та пневматичних подушок. У комплекті також – електрична підстанція й башта освітлення. За її допомогою можна освітити місце надзвичайної події. Також у комплекті – бензопила, дискоріз та порошкові вогнегасники. Автомобіль оснащений передньою лебідкою, що дає змогу під час ДТП витягувати автівки.

9 січня під керівництвом т.в.о. начальника 23 ДПРЧ Пшеничним Кирилом та начальника Якимівського РС Свириденко Дмитром було проведно заняття зі спеціальної фізичної підготовки, а саме відпрацювання нормативів.

Відтепер новий МАЗ буде гідно допомагати Якимівським вогнеборцям приборкувати надзвичайні події і бути на сторожі пожежної безпеки мешканців району.

О.ПОЛІКАНОВА, провідний фахівець Якимівського РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.