13 ноября 2019 Район 79  0 

Вітряки. Більше запитань, аніж відповідей. Поки що…


Вчора, 12 листопада, у залі засідань районної адмінбудівлі Департамент екології та природних ресурсів Запорізької ОДА провів чергові громадські слухання стосовно впливу на довкілля діяльності ТОВ «АЗОВІНВЕСТПРОМ». Метою заходу є виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості стосовно будівництва вітроелектростанції «Зофія І».

Дана ВЕС передбачає максимальне розміщення 12 установок загальною встановленою потужністю 42,5 МВт  поза межами сіл Радивонівка, Юр’івка, Олександрівка. Хоч на заході зареєструвалося лише 5 осіб, слухання відбулися. Доповідач Алла Люнгман повідомила, що із червонокнижних тварин на запитуваній території виявлено хом’яка сірого,   ареал розповсюдження тварин буде враховано під час прийняття остаточного рішення про встановлення вітряків. Вплив сонячного миготіння на житлові помешкання і шумів від лопатей не виявлено.

У обговорені всі питання до представників забудовників озвучив депутат селищної ради, фермер Олександр Чкан. Усі запитання зафіксовані у протоколі слухань, після отримання індивідуальних відповідей запитувачу, редакція «СТ» повідомить їхній зміст.

Ознайомитися із протоколом громадських слухань і повним звітом про вплив будівництва ВЕС на довкілля можна за посиланням: eia.menr.gov.ua (Реєстр ОВД).

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.