7 ноября 2019 Акимовка 48  0 

Співучу пісню солов’їну почули не всі


Минулої п’ятниці по обіді у Якимівському ЦБК відбувся звітний концерт «Співуча пісня солов’їна» знаного місцевого  хорового колективу «Тавричанка».

Вже четвертий рік учасниці колективу під керівництвом Володимира Чадаєва та під акомпанемент Сергія Младьонова дарують як мешканцям району, так і слухачам далеко за його межами свої чудові мелодійні пісні. Цього разу вони виконали козацькі, патріотичні, народні, ліричні та жартівливі пісні українських композиторів. Також у концертній програмі взяли участь друзі колективу — Олександр Черненко, Іван Улянич і вихованці Якимівської ДМШ.

На жаль, ніхто із представників влади не виявив бажання відвідати звітний концерт, привітати та подякувати хористам за їхню копітку працю і старання. Навіть начальниця відділу культури, яка хоч і була присутня на концерті деякий час, не знайшла теплих слів, щоб відзначити та підбадьорити своїх колег — аматорів культури.

Дуже шкода, що солов’їні пісні «Тавричанки» вдалося почути дуже малій кількості людей — у холодній залі ЦБК були присутні ледь з півсотні осіб, та й то серед них було багато вже відомих нам статистів. Концертна програма, як це знедавна повелося у нас у громаді, відбулася у робочий день та час, і не всі бажаючі мали змогу відірватися від роботи і відвідати захід. А тим глядачам, яким це таки вдалося, насолодитися яскравою картинкою і чудовими танцювальними композиціями дітей заважали розміщені по периметру всієї сцени чотири мікрофони, пюпітр та два куща квітів.

Але попри все це, у залі панувала чудова атмосфера, гарний настрій, гучні оплески і квіти, а це і є найвища нагорода за діяльність хору.

Довідково: Хоровий колектив «Тавричанка» бере активну участь у культурно-мистецьких заходах району, області, а також у Всеукраїнських фестивалях-конкурсах: «Пісенна і танцювальна Хортиця» (м.Запоріжжя), «Золотий Голос України» (м.Скадовськ), «Kirillovka-fest» (смт Кирилівка), Міжнародний фестиваль-конкурс «Чорноморське сузір’я талантів (м.Скадовськ) тощо, а також у виїзних концертах і творчих звітах. Така багата творча діяльність приносить співачкам все більшу популярність, а нагороди дипломами лауреатів, Гран-Прі підтверджують професійний рівень любителів пісні.

P.S. Коли номер готувався до друку, у редакцію зателефонувала мешканка райцентру Людмила Семенівна Заярна, яка просила від імені усіх, кому вдалося відвідати концерт хорового колективу, висловити подяку «Тавричанці» за чудовий захід. Також жінка висловила й своє обурення (надаємо мовою оригіналу): «Очень шикарный концерт, нам очень понравилось. Но почему его сделали в рабочий день? По моему субъективному мнению, создается впечатление, что кто-то идет в разрез культуре!».

Користуючись нагодою, ми, газетярі, щиро вітаємо із професійним святом усіх культпрацівників краю та шлемо слова подяки майстрам народного мистецтва, клубникам та усім учасникам художньої самодіяльності!

Підготував Руслан Бачурін

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.