28 августа 2019 Область, Район 151  0 

За результатами ЗНО-2019 Якимівська гімназія знову увійшла до 10-ки кращих учбових закладів області! (ТАБЛИЦІ)


Традиційно перед початком нового навчального року Український центр оцінювання якості освіти публікує результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) серед навчальних закладів країни.

Враховуючи результати ЗНО, отримані випускниками шкіл у 2019 році, був складений загальнодержавний рейтинг областей. Цього року Запорізька область покращила свій результат і розмістилася на 15 сходинці із 24 областей України (минулоріч область була на 16 місці).

Наші журналісти провели аналіз результатів тестування по загальноосвітніх школах Якимівського району і конкретно по кожному предмету. Так, цьогорічний рейтинг був складений з 300 закладів освіти Запорізької області, до якого увійшли 15 навчальних закладів Якимівського району. До рейтингу 2019 року не увійшли результати ЗНО випускників Давидівської та Таврійської шкіл, бо там кількість одинадцятикласників була меншою за 5 осіб, а, за правилами, дані зовнішнього незалежного оцінювання таких шкіл не враховуються у загальному рейтингу. Також у рейтингу 2019 року немає Володимирівської, Горьківської і Мирненської шкіл, бо у них взагалі не було випускних класів.

Слід зазначити, що у тестуванні цього року взяло участь 209 випускників навчальних закладів нашого району (результати яких урахувались у рейтингу), що на 20 осіб менше у порівнянні із минулим роком. Порівнюючи результати ЗНО-2019 із результатами 2018 року (згідно загальної кількості атестованих) по кожному предмету, ми дізналися наступне: у цьогорічних випускників покращилися результати з української мови і літератури, історії України, біології та англійської мови; дещо погіршилися результати з таких предметів, як хімія, фізика та географія.

Три навчальних заклади нашого району потрапили до списку 100 кращих шкіл області. Один з них, а саме НВК «Якимівська гімназія», потрапив навіть до ТОП-10 та посів 7-му позицію. На 22 місці розташувалася Радивонівська ЗОШ, а на 61-му Чорноземненська ЗОШ.

Найгірший показник цього року у випускників ЯПАЛу (299 місце), а із загальноосвітніх шкіл району — у одинадцятикласників Розівської ЗОШ (281 місце).

Нагадаємо, що за результатами ЗНО 2017-18 навчального року, кращим учбовим закладом району був НВК «Якимівська гімназія» (у загальнообласному рейтингу тоді він був на 12-му місці), а найгірші результати минулого року показали випускники Якимівської ЗОШ №1 (307 місце із 340 учбових закладів).

Підготував Руслан БАЧУРІН

Пропонуємо вашій увазі місця, які навчальні заклади Якимівського району посіли у загальнообласному рейтингу за результатами ЗНО 2019 року. (Нагадаємо, що всього рейтинг був складений з 300 навчальних закладів області).


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.