8 апреля 2019 Акимовка, Район, Страна 66  0 

Відбувся перший тур президентських виборів


31 березня відбувся перший тур виборів президента України. У виборчі бюлетені було включено 39 прізвищ кандидатів на найвищу державну посаду. За короткий термін виборчої кампанії (3 місяці) командам кандидатів вдалося мобілізувати велику кількість прихильників, що, у свою чергу, вилилося у високий рівень явки громадян України на виборчі дільниці (63,52%).

40 виборчих дільниць нашого району входять до складу 81-го територіального виборчого округу із центром у м. Токмак. У день голосування всі виборчі дільниці працювали у штатному режимі без порушень. За інформацією відповідальних осіб, звернень стосовно порушень виборчого процесу до нацполіції чи  суду не було. Одна особа звернулася до міграційної служби  у день виборів за паспортом, щоб мати змогу проголосувати. Виборчим правом скористалося 15615 осіб, що складає 59,67% від загальної кількості внесених до  списку виборців.

Перша п’ятірка по Якимівському району:

В.Зеленський (34,41%),

Ю.Бойко (27,67),

О.Вілкул (9,08%),

Ю.Тимошенко (8,15%),

П.Порошенко (7,49%)

Довідково: Зміна місця голосування припиняється за 5 днів до дня голосування. Звернення до суду із виборчих питань припиняються за 2 дні до дня голосування — о 24:00 четверга. Відділ міграційної служби (паспортний стіл, прим.авт.) повідомляє , що у день голосування відділ працюватиме із 8.00 до 20.00, і нагадує, що  на сьогоднішній день у відділі знаходиться 52 паспорти громадян віком 18+, які необхідно забрати, щоб скористатися правом голосування.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.