25 февраля 2019 Район 182  0 

Сесія районної ради


21 лютого відбулася 26-та сесія Якимівської районної ради 7-ого скликання під головуванням Юрія Шила. На пленарне засідання прибуло 23 із 36-ти  депутатів, керівництво району, місцевої прокуратури і обох підрозділів поліції, керівники підприємств, організацій району, структурних підрозділів виконавчої влади, сільський і селищні голови та в.о. старостів.

Присутні депутати практично одностайними голосуваннями прийняли рішення із 27-ми питань, включених до порядку денного. Тільки одне питання (стосовно підтримки діяльності органів влади) не набрало необхідної кількості (18-ти) голосів.

Голова райдержадміністрації Олександр Правосуд так прокоментував ситуацію на сесії: На жаль, відсутність частини районних депутатів на пленарному засіданні сесії призвела до того, що сімом особам, які позиціонують себе опозиціонерами, вдалося тимчасово заблокувати роботу частини підрозділів виконавчої влади. По-перше: кошти, передбачувані заблокованим рішенням, мали бути направлені на заходи за програмою «Урожай», результати якої три роки поспіль приносять до бюджету сільських, селищних рад по району до 5-ти мільйонів гривень. Далі: за останні три роки у підрозділах райдержадміністрації (совбезі і ЦНАПі) працівники не просять пересічних громадян приносити із собою папки із конвертами та десятком аркушів для роздруківки довідок, як було раніше, бо протягом останніх років депутатським корпусом виділялися кошти для безперебійної роботи структур виконавчої влади. А тепер доведеться вирішувати ці питання у екстреному порядку, а порядок визначений законодавством: частину виконавчих повноважень держава делегує підрозділам РДА, а затвердження фінансування покладається на органи місцевого самоврядування.

Створення штучних перепон у роботі підрозділів РДА з боку деяких депутатів додає лише негативу у суспільне життя району, але не зупиняє його, — завершив свій коментар Олександр Правосуд.

Детально ознайомитися із результатами голосування і рішеннями районної сесії можна на сайті райради.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.