4 июня 2015 Район 122  0 

Конкурс «Історія старої вирізки»


Ось і настав час для підбиття підсумків конкурсу «Історія старої вирізки», присвяченого 85-річчю нашої районної газети «Слово трудівника». Газети для участі у конкурсі до нашої редакції присилали поштою, передавали через друзів, знайомих, близьких, заносили особисто і віддавали із рук у руки. Кожен із учасників має життєву історію своєї вирізки, які ми за можливістю та із великим задоволенням коротенько переповіли на сторінках нашої газети.

IMG_6125

Великі надії покладали ми на цей конкурс, сподіваючись, що хоча б один із наших учасників принесе стару вирізку із «Соціалістичного степу» (таку назву мало нинішнє «Слово трудівника»). І сподівання наші не виявилися марними, до нашої редакції завітав наш земляк Юрій Петрович Лобков. Розповів про свого дідуся Максима Юхимовича Лобкова, який понад тридцять років свого життя віддав торгівлі, пройшовши шлях від продавця до завідуючого торговим відділом райспоживспілки. Із особливим трепетом наш співрозмовник поділився своїми спогадами про рідну йому людину, згадав і те, що дідусь був учасником Першої світової війни, працював у Свердловську на заводі, де виготовлялося бойове оснащення, був нагороджений медаллю за Перемогу.

У березневому номері нашої районки, яка вийшла у 1960 році і мала тоді назву «Соціалістичний степ», була надрукована замітка про М.Ю.Лобкова — дідуся нашого співрозмовника. Що, мабуть, найцікавіше у цій історії — так це те, що газетному номеру, який зберігається у родині учасника ювілейного конкурсу, 15 травня виповнилося рівно 65 років і він на два роки старший за нинішнього його власника. Юрій Петрович народився у 1962 році, і історію вже пожовклої від часу газетної вирізки йому розповів батько Петро Максимович, який тривалий час зберігав її. Завдяки нашому конкурсу і ми разом із вами, шановні читачі, змогли доторкнутися до сімейної реліквії Лобкових, пронизаної родинним теплом та пам’яттю про батька, дідуся, прадіда і просто гарну людину, нашого земляка — Максима Юхимовича.

Ось так, маленькі клаптики паперу стають невід’ємною частиною нашого життя, своєрідним зв’язком із минулим, нагадують про важливі для нас життєві моменти.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.