5 марта 2019 Район, Страна 172  0 

Монетизовані субсидії і підвищені пенсії


У березні усі жителі Якимівщини, яким призначено субсидію з 2018 року, отримають готівкові кошти для оплати комунальних платежів за лютий поточного року разом із пенсійними виплатами. Про це повідомив редакції «СТ» керівник Якимівського підрозділу Пенсійного фонду Костянтин Сокол.

Виплату монетизованих субсидій пенсіонерам одночасно із пенсією здійснюватиме Пенсійний фонд. Готівку перераховуватимуть на банківські пенсійні картки, а тим, хто отримує пенсію через поштові відділення, субсидію разом із пенсією принесуть листоноші. Тим громадянам, які ще не на пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощадбанк. Таким особам після 12 березня необхідно буде звернутися до Ощадбанку із паспортом і кодом.

Субсидіанти отримають готівку і повинні самостійно розрахуватися за спожиті комунальні послуги, газ, тепло, воду, електроенергію. Сплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Однак, якщо станом на травень 2019 року у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги більше, ніж на 340 гривень, то субсидію на новий період 2019–2020 рр. не призначатимуть. У фонді наголошують: головне, щоб «живі» гроші люди платили за призначенням, бо за борги субсидію скасують.

Костянтин Сокол повідомив, що з березня цього року запроваджено автоматичний перерахунок пенсії відповідно до зростання заробітної плати і рівня інфляції. Розмір збільшення напряму буде залежати від напрацьованого стажу роботи і розміру зарплати. Єдиного алгоритму підвищення немає: у середньому розмір доплат передбачається у межах 400 гривень, але не менше 100 гривень. Із березня місяця ці виплати для пенсіонерів будуть регулярними.

  • Наші працівники уже цілий тиждень, без вихідних, опрацьовують нову програму перерахунку пенсій, щоб усі пенсіонери району з 4 до 25 числа (період щомісячних виплат пенсії) отримали нові розміри пенсій, — наголосив співрозмовник.

У березні і квітні частина пенсіонерів, які мають мінімальну пенсію (1497 гривень), а також необхідний страховий стаж (30, 35 років для тих, хто вийшов на пенсію після 1.10.2011 року) і трудовий стаж (20, 25 років — вихід на пенсію до жовтня 2011 року), отримають разову індексацію по 1205 гривень.

Усі пенсійні нарахування разом із монетизованою субсидією пенсіонери отримають у день виплати пенсій. Додаткових особистих звернень до фонду не потребується.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.