10 октября 2018 Акимовка 207  0 

Зима не чекатиме, поки програма запрацює


Минулої п’ятниці у кабінеті голови Якимівської районної державної адміністрації відбулась п’ята виїзна нарада з розгляду проблемних питань підготовки смт Якимівка до опалювального сезону 2018/2019 року під головуванням очільника району  Правосуда О.Є.

З метою недопущення зриву початку та сталого проходження опалювального сезону 2018/2019 року на нараду прибув директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Литвиненко В.А. та радник заступника голови облдержадміністрації Чуктуров П.Г. У нараді взяли участь голова районної ради Шило Ю.В., перший заступник голови райдержадміністрації Горбань В.О., начальник відділу економічного розвитку і торгівлі, житлово-комунального господарства і будівництва, розвитку інфраструктури райдержадміністрації Качанова Т.А., Якимівський селищний голова Громихіна В.М., менеджер з адміністративної діяльності Якимівського цеху експлуатації ПАТ «Запоріжгаз» Крилик Б.М., начальник Якимівського РЕМ ПАТ «Запоріжжяобленерго» Тупіцин О.В., начальник ТОВ «Акімжилсервіс» Субботін В.О., засновник ТОВ «Якимтеплозбуд»  Шахмаєв О.В., директор ТОВ «Якимтеплозбуд» Мірошниченко Р.С.

У ході наради були обговорені питання щодо стану підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери смт Якимівка, З’ясовано, що прийнята селищною радою Програма переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення соціально вразливих верств населення багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка протягом 2018 року, працює неефективно. Недосконалість та недоопрацьованість механізму розподілу коштів і контролю за їх цільовим витрачанням призводить до великої кількості звернень і скарг громадян.

Станом на 5 жовтня переведено на індивідуальне опалення 70 квартир, 30 квартир залишається на черзі.

Невирішеним залишається питання опалення 70-ти квартир у будинку №3 по вулиці Меліораторів. Підвішеною є ситуація і трьох десятків власників, які організували газовий кооператив, зібрали частину коштів, а селищна рада знову недофінансувала будівництво з’єднувального газогону до будинку. Роботи призупинені.

На нараді з’ясувалося, що через затягування процесу перерахування коштів теплопостачальній компанії для ремонту тепломережі під великим питанням знаходиться і подача централізованого опалення до будинків по вулиці Комунальній (60 квартир).

Існують ризики зриву теплозабезпечення установ бюджетної сфери: будівель поліції, прокуратури, суду. Головою райдержадміністрації було рекомендовано голові селищної ради Громихіній та керівнику ТОВ «Якимтеплозбуд» письмово про це поінформувати вказані бюджетні установи.

Зовсім невтішно складається ситуація із подачею тепла до лікарняних палат ЦРЛ та поліклініки. Як стало відомо на нараді, у серпні під час тестового запуску системи опалення Якимівської ЦРЛ, яка перебуває на балансі Якимівської ОТГ, теплопостачальною компанією було встановлено суттєві недоліки у елементах інженерної мережі системи опалення. На сесії селищної ради 29 серпня депутатами було прийнято рішення про надання дозволу на проведення поточного ремонту мереж теплопостачання смт Якимівка, з урахуванням ремонтних робіт на території лікарні. 10 вересня на позачерговій сесії Якимівської селищної ради були виділені кошти із селищного бюджету на проведення вказаних робіт. Однак, за словами голови ОТГ, на початку жовтня виявилося, що ЦРЛ передана на баланс ОТГ, а її тепломережа і котельня — ні, тому фінансування ремонтних робіт із селищного бюджету неможливо.

Голова Громихіна повідомила присутнім, що напередодні наради селищна рада письмово звернулася до районної ради із клопотанням про передачу частини майна територіальних громад району (котельні і мережі ЦРЛ) до ОТГ. Однак присутній на нараді голова Якимівської районної ради Шило Ю.В. заперечив факт отримання  листа із даним клопотанням.

Підбиваючи підсумки наради, голова райдержадміністрації Олександр Правосуд звернув увагу присутніх на те, що, згідно Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», Якимівська селищна рада несе відповідальність за своєчасний початок опалювального сезону у селищі.

У вересні поточного року Якимівська районна державна адміністрація звернулася до органів прокуратури щодо притягнення Якиміського селищного голови Громихіної  В.М. до відповідальності за службову недбалість.

Після наради представники облдержадміністрації відвідали об’єкти житлово-комунального господарства селища і зафіксували на фото незадовільний стан повітряної частини тепломережі селища.

За матеріалами сайту Якимівської РДА

Фото Т.Белименко

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.