13 октября 2018 Район 195  0 

Сесія районної ради


Цього четверга відбулося пленарне засідання позачергової 22-ої сесії районної ради, яку відкрив та провів голова ради Юрій Шило. З 34 депутатів ради були присутні 20 обранців, які розглянули 4 питання порядку денного.

Позачерговість викликана клопотанням Якимівської селищної ради про передачу котельні і частини тепломережі, які забезпечують теплопостачання до райлікарні.

Депутати одноголосно прийняли рішення щодо безоплатної передачі майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Якимівського району до комунальної власності Якимівської селищної ради.

Також депутати внесли зміни до списку присяжних Якимівського районного суду Запорізької області. Затвердили передавальний акт балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів комунального закладу «Якимівський РЦ ПМСД» до правонаступника комунального некомерційного підприємства «Якимівський ЦПМСД».

Надворі ще сонце, але зима наближається

У розділі «Різне» голова райдержадміністрації Олександр Правосуд до відома депутатського корпусу райради довів наступну інформацію:

«На сьогоднішній день залишається невирішеним питання підготовки багатоквартирних будинків Якимівки до зими, не вживаються заходи із підготовки до опалювального сезону 2018/19 року. До цих пір не проведений поточний ремонт систем опалення селища, хоча депутати селищної ради проголосували та виділили на ці цілі кошти, які досі не перераховані підрядному підприємству і, відповідно, такі роботи не ведуться. Прийнята селищною радою програма допомоги переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення не дає на сьогодні належних результатів. Комісія щодо фінансової підтримки соціально-вразливих верств населення приймає рішення не зовсім об’єктивно. У результаті майже щодня до райдержадміністрації на урядові або на «гарячі» телефонні лінії облдержадміністрації з цього питання надходять заяви, скарги громадян.

Представник «Запоріжгаз» Б.Крилик поінформував, що нині із 472 квартир тільки 70 переведені на індивідуальне опалення і 32 перебувають на черзі. По вул.Меліораторів, 3, створений газовий кооператив, газопровід зроблено, обв’язка готова, але у зав’язку із недофінансуванням, роботи по будівництву з’єднувального газогону до будинку призупинені. Крім того, керівник Якимівського РЕМу О.Тупіцин зауважив: якщо 70 квартир, які не мають індивідуального опалення у будинку по Меліораторів, 3, будуть опалюватись електроприборами, то існують ризики, що не витримає електропроводка і увесь будинок залишиться без електрики.

Керівник ТОВ «Акімжилсервіс», який є постачальником комунальних послуг у райцентрі, В.Субботін зазначив, що не вирішується питання по утепленню мереж водозабезпечення та каналізації у підвалах житлових будинків, які будуть відключені від централізованого теплопостачання. Тому існують великі ризики, що без утеплення інженерні мережі можуть розмерзнутися і населення селища взимку залишиться без централізованого водозабезпечення та водовідведення. На виконання цих робіт, за підрахунками «Акімжилсервіс», необхідно до 500 тис.грн., підприємство неодноразово зверталося до керівництва селищної ради щодо виділення коштів, але фінансування відсутнє.

Звертаю увагу на те, що, згідно ЗУ «Про місцеве самоврядування», Якимівська селищна рада несе повну відповідальність за несвоєчасний початок опалювального сезону. Інформую, що у вересні цього року під час селекторної наради віце-прем’єр-міністр України Г.Г.Зубко наполегливо рекомендував місцевим державним адміністраціям звертатися до органів прокуратури з питань зриву опалювального сезону. Тому райдержадміністрація, дотримуючись чинного законодавства, вже це зробила і звернулася до прокуратури щодо притягнення якимівського селищного голови до відповідальності за службову недбалість — зрив опалювального сезону.

На сьогодні у нас є районна рада, до компетенції якої відносяться питання життєзабезпечення мешканців, які перебувають і проживають по всій території району, незалежно від того, в якій громаді чи сільській раді. Тому ми будемо представляти проект рішення про звернення депутатів районної ради до прокуратури щодо притягнення керівництва селищної ради до кримінальної відповідальності за службову недбалість, яка призвела до тяжких наслідків, а саме до зриву опалювального сезону».

Державні кошти повз НАШУ громаду

Поінформував очільник району присутніх депутатів і про те, що нещодавно у облдержадміністрації  відбулися традиційні так звані «пропуски» територій. Кожного року Державний фонд регіонального розвитку надає територіям можливість отримати із держбюджету кошти на реалізацію великих і масштабних проектів, які спрямовуватимуться на поліпшення життєдіяльності громадян окремих територій. Як правило проекти представляють керівники органів місцевого самоврядування територій. Тож, за інформацією голови райдержадміністрації, за результатами нещодавніх «пропусків» було схвалено проект Кирилівської селищної ради із будівництва водогону Давидівка-Атманай (24 млн.грн.), а також два проекти Новоданилівської сільської ради (ремонт водогону у с.В.Тернівка та ремонт даху у Новоданилівському дитсадку). Якимівська селищна рада, за запевнянням очільника району, не надала якісних проектів, а представники нашої ОТГ, єдиної із усіх громад області, навіть не з’явилися на «пропуск» територій.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.