29 октября 2018 Район 106  0 

Перше придбання об’єднаної громади


У рамках державної підтримки новостворених ОТГ Якимівська громада за кошти із ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ купила автогідропідйомник АТ-14/1 на шасі ГАЗ-33023 із підйомною установкою італійського виробництва.

На початку літа стосовно використання 9-мільйонної дотації із державного бюджету відбувалися чималі словесні баталії. Всі території хотіли отримати частину державних коштів на соцекономрозвиток своїх територій. Однак непідготовленість проектно-кошторисної документації могла призвести до ненадання державної субвенції громаді. Тоді депутатами й було прийнято рішення про закупівлю транспортних засобів і причіпної техніки до них. І ось скоро цей красень має вийти на дороги для заміни світильників і лампочок на вулицях населених пунктів ОТГ.

Коли це станеться, нам повідомили у інвестиційному відділі селищної ради. За словами начальника відділу Віктора Томіліна, громада виступила замовником придбання, і нині проводиться робота із взяття на бухгалтерський облік і реєстрації спеціалізованого транспортного засобу. Після завершення цієї процедури буде вирішуватися питання передачі вишки у користування одному із комунальних підприємств громади.

На запитання журналістів, коли це станеться і коли можна буде замовити послугу, прозвучало: «Нині проводяться переговори із представниками Володимирівського КП «Довіра», але ресурси і матеріальна база цього підприємства потребують значних капіталовкладень. А головне — відсутність на підприємстві кваліфікованих кадрів не дозволяє це зробити зараз. На минулій сесії від районних комунальників, які мають кадри із спеціальними допусками до роботи, прозвучала пропозиція допомогти у питанні створення нового комунального підприємства і обіцяння надати розрахунки бізнес-проекту. Але ніяких матеріалів до селищної ради ще не надходило.

Стосовно початку роботи і замовлень послуги (обрізки дерев) – це буде після передачі автопідйомника комунальному підприємству, розроблення калькуляції і затвердження на сесії селищної ради».

А поки що півторамільйонне (1,430 млн.грн) придбання стоїть на площадці приватного підприємства, за договором про відповідальне збереження.

Така потрібна вишка вже є у наявності, є й гарна картинка в Інтернеті. Але авто тупо простоює, бо знову апарат селищної ради за чотири місяці не запропонував дієвого варіанту експлуатації такої необхідної спецтехніки. Під час обговорення питання раціонального використання державної дотації, аргументуючи необхідність даної покупки, очільниця громади акцентувала увагу дороговизні оренди вишок для потреб громади. І от тепер громада має власну вишку. Але коли вона запрацює? Дивіться вище.

Тетяна БЕЛИМЕНКО
фото із сайту Якимівської ОТГ


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.