30 июля 2018 Акимовка 88  0 

Відсутність обранців впливає на якість прийняття рішень


На минулому тижні, та ще й у один день, у Якимівці працювали народні обранці: у першій половині дня — районні, по обіді — селищні.

Сесію районної ради провів голова ради Юрій Шило. У роботі сесії взяли участь 25 із 34 депутатів, голова Якимівської райдержадміністрації Олександр Правосуд, керівники організацій і закладів району, управлінь та підрозділів РДА та представники громадськості. Відсутність частини наших обранців вплинула на якість прийняття рішень стосовно питань, які виносилися на розгляд сесії. Депутати одностайно затвердили проекти рішень з практично усіх питань, що стосувалися майна територіальних громад району — передали його частину Кирилівській сільській раді у частині медичних закладів, які знаходяться на території цієї ради; внесли зміни до структури апарату районної ради з 1.10.2018 року у питанні скорочення штату і попередження частини працівників про вивільнення; затвердили розпорядження голів районної ради та райдержадміністрації, прийнятих у міжсесійний період. Уважно вислухали і затвердили звіти Якимівської райдержадміністрації про виконання бюджету за І півріччя поточного року та про виконання програми соціально-економічного розвитку району.

Схвально сприйняли всі присутні результати роботи районної влади у напрямку розвитку молочних ферм сімейного типу, про завершення реконструкції Давидівської амбулаторії, заспокоїлися (депутат Янченко) після інформації про продовження робіт з реконструкції Володимирівської лікарняної амбулаторії. Продовжуючи розгляд питань, що стосувалися медичної галузі району, за ініціативою голови РДА Олександра Правосуда із уточненням депутата Мірошниченка, виділили 70 тисяч гривень на придбання оргтехніки для сільських підрозділів ПМСД. Ще на етапі підготовки до пленарного засідання сесії на профільній комісії депутати заслухали інформацію головного лікаря ЯРЦПМСД Валентини Борисенко про підписання мешканцями району декларацій із сімейними лікарями: 32% жителів (10808 осіб) уже скористалися своїм правом. На сьогодні шестеро із девяти фахівців набрали встановлену кількість навантаження по 1800 декларацій. Із серпня до роботи має стати молодий лікар у Новоданилівській амбулаторії і за рахунок цього у районі збільшиться відсоток охоплення місцевими сімейними лікарями населення району. Інші, найімовірніше, будуть укладати угоди зі спеціалістами за межами Якимівщини.

Під час прийняття рішення стосовно внесення змін до районного бюджету частина депутатів, яка вважає себе опозицією, відмовилася голосувати за зміни, що стосувалися фінансування закладів освіти (і це у період підготовки до нового навчального року!), а ще, ховаючись від прямого погляду президії ради, всі як по команді (партійна дисципліна) провалили голосування (хто «проти», а хто «утримався») про збільшення асигнувань на друк районної газети «Слово трудівника». Така ситуація стала можливою ще й тому, що частина районних депутатів (9 осіб) не висловила власної думки, бо була відсутня на засіданні сесії.  А інша частина присутніх депутатів таким рішенням проігнорувала зобов’язання районної ради як засновника газети оплачувати поліграфічні послуги з друку районки. Виникає питання: чиї інтереси лобіюють ці народні обранці, які із появою наших конкурентів виживають «Слово трудівника».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.