18 июня 2018 Район 143  0 

Як довго латки «проживуть»? Покаже час…


Напевно усі мешканці та гості райцентру звернули увагу на ремонт дорожнього покриття на декількох вулицях Якимівки. Люди вже оцінили якість проведених робіт та, як то кажуть, «на кухні» діляться між собою своїми враженнями від оновлення доріг. Багатьох не влаштовує такий ремонт, адже латаються ями вибірково і не на всій довжині вулиці, а лише на невеликих ділянках.

Наші журналісти вирішили проаналізувати хід ремонтних робіт.

Рішенням сьомої (позачергової) сесії Якимівської селищної ради (21 травня) було прийнято рішення про виділення 2133500 грн. на проведення поточного ремонту асфальтованого покриття по вулицях населених пунктів Якимівської громади.

Щоправда не усім старостинським округам «пощастило» побачити на вулицях своїх сіл дорожників. Так, згідно кошторисної документації селищної ради, ремонт доріг має відбутися: на 10 вулицях Якимівки, на 1-й вулиці у Шелюгах, 2 вулицях у Розівці, 3-ох – у Переможному та 4-ох – у М.Горького. Провівши деякий аналіз дізналися, що найбільший об’єм ремонтних робіт заплановано на 4-х райцентрівських вулицях – Зеленій, Центральній, Широкій та Пушкіна, де відбудеться ремонт на площі 470 м2 і вартістю по 199750 грн. кожна вулиця. Найменший об’єм робіт відбудеться на вулиці Зеленій, що у Переможному (12 м2 вартістю 5100 грн.).

Згідно прямого договору дані роботи проводить дніпропетровська фірма, яка була заснована восени 2017 року і за час свого існування, до проведення ремонту у Якимівській громаді (на 20 об’єктах), мала досвід робіт з будівництва і ремонту доріг лише на 3-х об’єктах у м.Дніпро.

Візуально зроблений ремонт задовольняє попит пересічних громадян. Однак, хто проводив технологічний нагляд і як довго будуть експлуатуватися «залатані» дороги – час покаже.

P.S. Коли матеріал готувався до друку ми зв’язалися із в.о.старост тих старостинських округів, де запланований ямковий ремонт. Як стало відомо механічною фрезою були проведені роботи (вирізка асфальту) лише у Розівці — у інших селах подібних робіт ще не було. Ми зв’язалися із начальником відділу економічного розвитку та інвестицій селищної ради В.Томіліним, який повідомив, що механічна фреза працювала на об’єктах із великим об’ємом робіт (Якимівка – 3482 м2, у Розівці – 822 м2). Обєми решти територій економічно не вигідні для роботи механічної фрези (маленькі об’єми): Шелюги – 211 м2, Переможне – 235 м2 і М.Горького – 270 м2. Тому у цих населених пунктах дорожники зроблять ручну вирубку асфальтованого покриття під ямковий ремонт. Дані роботи у цих трьох селах розпочнуться після завершення ремонту у Якимівці та Розівці.

Руслан БАЧУРІН


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.