18 июня 2018 Район 142  0 

Екстрена швидка – колектив, який любить та знає свою роботу!


Вже не перший рік на території району успішно функціонує екстрена швидка медична допомога — Якимівська підстанція Мелітопольської станції Е(Ш)МД ЗОР, яку очолює завідуючий С.Л.Шарлай. Напередодні професійного свята Дня медичного працівника наші журналісти завітали до медиків та дізналися про особливості їхньої копіткої, цілодобової роботи.

На сьогоднішній день на сторожі здоров’я та життя мешканців району стоять 3 бригади (2 у Якимівській ОТГ та 1 у Кирилівській). Основною специфікою роботи саме цієї швидкої медичної допомоги (медицини катастроф) є екстерні та невідкладні виклики – інсульти, інфаркти, судоми, пологи, ДТП та ін. За словами завідувача С.Шарлая, медична бригада, яка виїжджає на виклик, оснащена усіма необхідними медикаментами наявні у так званому «чемодані виклику», а також є електрокардіограф, пульсоксиметр, глюкометр, дефібрилятор, небулайзер та інші необхідні апарати для надання екстреної медичної допомоги.

Всього на території району у екстреній швидкій медичній допомозі (Якимівка, Кирилівка) працює 39 осіб: вже згаданий завідуючий С.Л.Шарлай, старший фельдшер Т.В.Новоселецька, а також фельдшери – Н.О.Сагач, Л.Г.Саркісова, А.В.Резниченко, М.В.Андреєва, В.С.Сергєєв, Н.І.Юсубов, Н.Г.Резниченко, В.А.Безсонова, О.В.Резнік, О.В.Демешко, Є.В.Матвієнко, О.А.Портна, І.В.Самойлова, А.О.Лях, С.В.Цекова, І.А.Сагач. Молодші медичні сестри – Н.Н.Кальчева, В.Б.Саркісова, Л.В.Орманжи, А.І.Золотова, І.В.Власенко, О.В.Поцелуйко, Д.В.Волкова, Н.В.Жарик. Водії – Ю.В.Резніченко, В.В.Усачов, В.А.Новіков, С.А.Яковлєв, Т.Ю.Панфьоров, О.О.Іріоглу, С.В.Кідалов, О.Г.Самофалов, А.В.Костандов, О.О.Цуркін, С.В.Павленко, В.Д.Черкашин та В.В.Черкашин.

Медики, з якими нам довелося поспілкуватися, досить тепло відгукуються про свою роботу. Вони запевнили нас, що їхня робота цікава і вони її дуже люблять, тому до виконання своїх обов’язків ставляться відповідально, а до пацієнтів відносяться із теплом та розумінням. Про своїх колег, сказали що колектив згуртований, який не лише любить та цінить свою роботу, а й добре знає і на професійному рівні виконує покладені на кожного з них обов’язки.

На знімку: зліва направо – В.А.Новіков, С.Л.Шарлай, Т.В.Новоселецька, Л.В.Орманжи, І.А.Сагач та Н.Г.Резниченко.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.