13 апреля 2018 Акимовка 364  0 

«Свято українського борщу» пройшло на відмінно! (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Сьогодні на подвір’ї Якимівського історико-краєзнавчого музею лунала українська музика та, головне, дуже смачно пахло борщем. Велике, яскраве та смачне свято головної страви нашої країни — «Свято українського борщу» — вперше у райцентрі організував Якимівський професійний аграрний ліцей.

Відкрив захід директор навчального закладу Андрій Лунін, який привітав присутніх гостей, здебільшого учнів старших класів місцевих шкіл, розповів про місячник профорієнтації ліцею і ознайомив із професіями, які можна здобути, пройшовши навчання у ЯПАЛі. До теплих слів вітань директора закладу також приєдналися заступник голови райдержадміністрації В’ячеслав Сєводнєв та співробітник музею Вадим Гнєдашев.

Ведучі поінформували учасників заходу, що борщ варять у кожній українській родині, але не всюди знають походження назви цієї страви, а між тим, історія борщу дуже давня. Ліцеїсти розпо­відали про історію виникнення одного з символів національної кухні, його основні складові.

Після офіційної частини заходу настала вирішальна мить. Госпо­дарі свята частували шанованих гостей щойно приготованим, наваристим, чудодійним, запашним борщем зі сметаною, духмяни­ми пампушками і традиційним узваром. Найбільшою нагородою для майбутніх кухарів і їхніх наставників-майстрів виробничого навчання Світлани Крам і Світлани Золотухіної була щира вдячність запрошених за смачно приготовлені страви.

До речі, борщ варили упродовж свята на відкритому багатті у семидесятилітровому казані, використовуючи великий черпак. Серед тих, хто готував традиційну українську страву, були справжні майстри кулінарної справи, які впродовж двох годин чаклували біля казана, щоб сотворити таке смачне диво.

На святі, окрім дегустації борщу, відбувся ще й майстер-клас з виготовлення пампушок і бутербродів, у якому змогли взяти участь усі бажаючі. Паралельно із частування кожен ознайомився із тут же представленою правильною сервіровкою святкового столу.

Усі присутні отримати заряд позитивних емоцій, куштуючи унікальну українську страву, що символізує  здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжність українських традицій. Тож хай і надалі в родинах наших земляків буде благополуччя і достаток, які панували на святі борщу!

Руслан БАЧУРІН

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.