27 апреля 2018 Акимовка 677  0 

Сесія Якимівської селищної ради


Цього тижня відбулася п’ята сесія Якимівської селищної ради під головуванням селищного голови Валентини Громихіної. На депутатський розгляд було винесено понад 50 основних питань і «різне». Вперше за останні п’ять місяців селищна сесія відбулася у залі засідань районної ради. На сесію прибуло 24 із двадцяти шести місцевих депутатів, в.о. старостів об’єднаної громади, переважна більшість членів виконкому ради. У роботі сесії взяв участь голова Якимівської райдержадміністрації Олександр Правосуд.

Останнім часом робота виконавчого апарату Якимівської селищної ради, очолюваної новообраною головою об’єднаної громади, виробничі взаємовідносини і громадська діяльності народних обранців викликає підвищений інтерес у широких масах населення. У соціальних мережах і у побуті жителі із активною громадською позицією (не тільки активісти, які за власним бажанням позиціонують себе як правозахисники) уважно відслідковують і активно обговорюють роботу органу місцевого самоврядування. Кожного разу на пленарні засідання сесій Якимівської селищної ради приходить все більше і більше пересічних громадян, щоб на власні очі переконатися у дієвості народовладдя або спробувати озвучити питання, які, на погляд заявників, не знаходять очікуваного вирішення, навіть, після письмових звернень до селищної ради. Цього разу районна сесійна зала була вщент заповнена бажаючими долучитися до творення історії сьогодення і підготовки підґрунтя для майбуття. Майже два десятки вихованців культурно-спортивного клубу «Скіф», демонструючи індивідуальні арсенали нагород із вільної боротьби, разом із тренерами і батьками прийшли відстоювати своє право на продовження тренувань у пристосованій бійцівській залі. Батьки і тренери юних спортсменів стурбовані ситуацією, яка склалася між кульпрацівниками і спортсменами у результаті розбирань, кому доцільніше продовжувати тренування у приміщенні  колишнього кінотеатру «Победа».

Останнім часом багато жителів об’єднаної громади уважно слідкували за суперефектними і фактажними подіями, які розгорнулися навколо приміщення селищного комунального закладу КСК «Скіф». Буря у стакані води розігралася ще місяць назад, коли пара представників жителів райцентру вирішила «допомогти» апарату селищної ради впорядкувати галузеву підпорядкованість працівників культурно-спортивного закладу. Медійний резонанс і збільшену увагу депутатів до кадрових перестановок, особливо представників сільських територій ОТГ, викликала подальша доля працевлаштування чотирьох спортінструкторів Радивонівського (дві особи), Володимирівського та Шелюгівського (по одному) старостинських округів. Депутати турбувалися, щоб не залишилися без роботи закохані у спорт люди, які  працювали у галузі фізичної культури за покликом душі, завдячуючи організаторським здібностям яких, навіть без педагогічної освіти, впродовж десятиліть утримувався на плаву сільський спорт, хоч номінально вони перебували у штатах сільських будинків культури. Тому представникам відділів культури та освіти, молоді і спорту разом із кадровиками довелося чимало переконувати депутатів, що у результаті доволі складних (із створенням спортивного комунального закладу селищної ради) перестановок і діти продовжать тренування у «Скіфі», і сільські спортінструктори продовжать свою тренерську діяльність у селах працівниками новоствореного спортивного закладу.

Тривалі дебати і непорозуміння під час прийняття рішення з даного питання у депутатів були викликані турботою депутатів про тренування дітей і працевлаштування працівників розгалуженої структури, а також не зовсім детально виписаний проект рішення. У результаті депутатам лише із другої спроби (скористалися нормою Регламенту селищної ради)  вдалося прийняти рішення №8 «Про реорганізацію шляхом злиття комунальних закладів».

З усіх питань, винесених на порядок денний сесії, депутати прийняли відповідні рішення.

Детальніше — у наступному номері «СТ».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.