20 апреля 2018 Акимовка, Район 373  0 

Державна фінансова підтримка для ОТГ – є! Встигнути б подати якісні заявки


Згідно чинного законодавства, кожна об’єднана громада може отримати цільову субвенцію із державного бюджету на формування інфраструктури населених пунктів. У разі подання якісних заявок (проектно-кошторисної документації з експертизами) Якимівська селищна рада може розраховувати на субвенцію у розмірі 9,4 мільйона гривень, Кирилівська — 4,7 мільйона гривень.

Сьогодні голова Якимівської селищної ради Валентина Громихіна разом із своїми заступниками, в.о.старостів і депутатським корпусом у практично повному складі провела розширену нараду стосовно розподілу державної субвенції. Слово надавалося всім бажаючим, чим скористалися практично всі присутні за круглим столом. Розмов і пропозицій було багато. Спочатку голова запропонувала (через відсутність готових проектів. Прим автора) придбати державним коштом на потреби громади автомобіль-вишку для обслуговування електроопір (1,5 млн.грн.), міні-асфальтоукладач (3,2 млн.грн.), тракторець із навісним обладнанням для благоустрою території (у межах 1-1,5 млн.грн.). Під час обговорення пропозицій було рівно стільки, скільки було присутніх осіб, бо й проблеми з часом існування ОТГ тільки нарощуються, а «дієва робота з боку апарату селищної ради відсутня!», як прямо заявив депутат Шуляков (Мала Тернівка).

У сухому підсумку без протоколу і голосування зупинилися на пропозиції, яка неодноразово звучала від представників сільських територій: розділити пропорційно державну субвенцію між всіма старостинськими округами і райцентром.

Яким буде остаточне рішення — невідомо. Як сказав депутат Маругін, висловлювання класика про безконечну насолоду від споглядання протічної води і палаючого вогню уже можна доповнити рядком «про безкінечність засідань і нарад  Якимівської ОТГ».

Детальніше про хід наради і інформація від Кирилівського селищного голови із цього питання — у наступному номері.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.