1 января 2018 Акимовка 218  0 

Сесія перша, засідання четверте


27 грудня, відбулося вже четверте пленарне засідання першої сесії Якимівської селищної ради. Розпочалося воно з того, що представники депутатської більшості просили завчасно повідомляти їх про скликання сесій та пленарних засідань. За їхніми словами, про скликання даного пленарного засідання вони були поінформовані за добу до його початку, а деякі взагалі дізналися від своїх колег.

На розгляд депутатів було винесено 8 питань, хоча всі питання за 3,5 години засідання народні обранці так і не розглянули, бо проекти рішень стосовно обрання заступника голови з гуманітарних питань і секретаря селищної ради депутатам не були роздані. Після тривалих обговорень джерел фінансування, передачі майна, штатного розпису безоплатно прийняли на баланс Якимівської селищної ради відділ освіти, молоді і спорту та відділ культури разом із майном, яке їм належить.

Знов таки багатим на суперечки, різноманітні думки і пропозиції виявилося обговорення питання про безоплатне прийняття майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Якимівського району від районної ради у комунальну власність селищної ради.

Присутній на засіданні голова райради Юрій Шило поінформував, що зараз, згідно п.39 прикінцевих положень Бюджетного Кодексу України та п.7 прикінцевих положень ЗУ «Про добровільне об’єднання громад», районна рада передає ті заклади та майно, які фінансуються за рахунок субвенції із державного бюджету (галузі: освіти, охорони здоров’я, культури).

Складним виявився розгляд питання про бюджет об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. Селищний голова Валентина Громихіна наполягала на тому, аби цей документ прийняти до настання нового бюджетного року. Як стало відомо на сесії, над цим документом працювало 2 спеціаліста, які є у розпорядженні селищної ради. На розгляд постійної бюджетної комісії матеріали були надані напередодні пленарного засідання. У результаті роботи депутатів, комісія прийняла рішення не рекомендувати до прийняття, а доопрацювати із врахуванням видатків соціально-економічного розвитку території ОТГ, які не передбачені запропонованим варіантом бюджету.

За таке рішення проголосували 15 депутатів, до них приєдналося ще й 4 особи, які утрималися, і тільки селищний голова і 3 депутати наполягали на прийнятті бюджету без запланованого фінансування розвитку територій.

На цьому четвертому пленарному засіданні першої сесії не всі постійні комісії селищної ради отримали своїх голів. У середу вдалося затвердити лише голову гуманітарної комісії у особі депутата Валентина Наприклада. Запропоновані В.Громихіною кандидати на посади голів комісій — Олександр Андраш (земельна комісія) та Юрій Роговий (комісія з регламенту, законності та порядку) — не отримали необхідної кількості голосів, тож питання по цих комісіях знову відкрите. Голова планово-бюджетної комісії Анатолій Дєдушев запропонував розширити склад даної комісії та залучити до роботи в.о.старост і головних бухгалтерів найбільших бюджетнонаповнюючих підприємств. Ця пропозиція була схвально сприйнята депутатами.

Не дійшовши до розгляду питань про обрання заступника голови та секретаря селищної ради, депутати були поінформовані про рішення виконкому щодо збільшення тарифів на теплопостачання для ТОВ «Якимтеплозбуд».

Із матеріалів роботи комісії з питань розгляду тарифів на житлово-комунальні послуги випливає, що, згідно чинного законодавства встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги, вартість альтернативного опалення (у нашому випадку — пілетами) визначається як 90% від діючого тарифу на тепло, що вироблене з використанням природного газу. А оскільки на території Якимівки немає підприємств, що використовують для вироблення тепла газ, — то тариф розраховується, виходячи із середньо виваженої ціни теплоенергії за 1 Гккл, встановленої НКРЕ для кожного конкретного регіону (детальніше на сайті селищної ради).

На цьому була оголошена перерва до наступного пленарного засідання.

Фото Р.Бачуріна


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.