1 января 2018 Район 114  0 

Бюджетний 2017-ий рік — рік соціально-економічного зростання Якимівщини


27 грудня, голова райдержадміністрації Олександр Правосуд провів підсумкову прес-конференцію.

На конференції були присутні голова районної ради Юрій Шило і обласний депутат Геннадій Шевченко. У районній залі засідань зібралися представники регіональних засобів масової інформації нашого і сусідніх районів, сільські, селищні голови, керівники підприємств, установ і закладів різних галузей виробництва району та громадськість району.

Чітко і по-діловому Олександр Правосуд протягом півтора години інформував присутніх про підсумки роботи Якимівської районної державної адміністрації за 2017 рік. За словами керівника району, завдяки плідній співпраці усіх гілок влади, районної ради, сільських, селищних голів і народного депутата України Сергія Валентирова тісному співробітництву з територіальними громадами, сьогодні вдається вирішувати найактуальніші питання регіону, реалізовувати перспективні проекти, поліпшувати умови життя мешканців району.

Олександр Правосуд констатував, що завдяки спільним зусиллям райдержадміністрації, сільських, селищних рад та податкової інспекції, станом на 01.12.2017 дохідна частина консолідованого бюджету району виконана на 127,2%. Перевиконання становить майже 27 млн. грн. Достроково усі території району виконали свої річні плани по доходах.

Цьогорічні темпи виконання доходної частини місцевих бюджетів району дозволили провести уточнення бюджету та збільшити дохідну та видаткову частину бюджетів на 20,8 млн. гривень, у тому числі по районному бюджету на 8,6 млн. гривень. Цей додатковий фінансовий ресурс був направлений у першу чергу на поліпшення стану матеріально-технічного оснащення установ району.

Аналіз темпів виконання доходної частини місцевих бюджетів району дозволяє зробити впевнений висновок, що на кінець поточного року на рахунках місцевих бюджетів зберігатиметься мінімум 50 млн. гривень, у тому числі у районному бюджеті 10 млн. гривень.

Наявні фінансові ресурси цього року дозволили сільським, селищним радам, бюджетним установам району своєчасно та у повному обсязі здійснювати розрахунки по заробітній платі, енергоносіях, харчуванню, медикаментах, а також значно поліпшити стан матеріально-технічного забезпечення бюджетних установ району. Фонд заробітної плати працівників бюджетних установ, що фінансуються з районного бюджету, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, зріс на 36 млн. гривень. Капітальні видатки поточного року склали 14,1 млн. гривень, що вдвічі більше, ніж у минулому році.

У поточному році збільшено видатки на функціонування бюджетних установ району, насамперед по галузі «освіта» — на 25 млн. гривень, «охорона здоров’я» — на 13 млн. гривень, «культура» — на 2,5 млн.

Протягом року зусилля усіх гілок влади району цілеспрямовано були направлені на проведення капітальних ремонтів установ бюджетної та комунальної сфери. З урахуванням співфінансування з сільськими, селищними радами, на ці цілі спрямовано майже 21 млн. гривень.

У освітянській галузі оновлено і розпочато процес заміни застарілого обладнання. Майже 6,7 мільйона гривень використано на модернізацію та комп’ютеризацію навчальних закладів району. Придбано 151 комплект комп’ютерної техніки, 19 ноутбуків, 16 телевізорів, 20 проекторів, 282 вогнегасника, 19 наборів медичного інвентарю, 19 холодильників, 14 професійних тенісних кортів, музичної апаратури на 129 тис. гривень. Вперше за останні роки для шкіл району придбано шкільні меблі та шкільні дошки на суму більше 218 тис. гривень.

Районна державна адміністрація працює гласно, доступно для усіх. Ми прислуховуємося до всіх конструктивних пропозицій у вирішенні важливих питань життєдіяльності нашого району.

Проблемні питання функціонування усіх сфер життєдіяльності району розглядаються як мною особисто, так і колегіально. Протягом останніх років увійшло у практику проведення зустрічей у трудових колективах за участю начальників відділів, управлінь райдержадміністрації, районних служб, сільських, селищних голів. З метою вирішення критичних ситуацій  відбулося 5 оперативних виїздів на місце події за телефонним дзвінком громадян.

У  цьому році я побував практично у всіх населених пунктах району. На особистих прийомах і колективних зустрічах мав змогу поспілкуватися із сотнями земляків для напрацювання пріоритетного напрямку роботи на кожній сільській території. Результатом спільних напрацювань стали позитивні зрушення як у загальному соціально-економічному розвитку Якимівщини, так і по конкретних галузях регіону.

У поточному році відновлено вуличне освітлення протяжністю понад 30 км (Давидівська, Горьківська, Володимирівська, Новоданилівська, Таврійська, Переможненська, Охрімівська, Чорноземненська та Розівська сільські ради). Із місцевих бюджетів витрачено на ці цілі більше 2 мільйонів гривень. Ще понад 5 мільйонів гривень направлено на ремонт водопровідних мереж у районі. Всього відремонтовано і частково замінено застарілого обладнання протяжністю більше 15 км (Переможненська, Атманайська, Чорноземненська, Розівська, Якимівська, Давидівська, Новоданилівська, Володимирівська і Таврійська території)…

Далі буде у наступному номері «СТ».

За час прес-конференції присутні задали 2 письмових питання, що стосувалися Молочного лиману і майбутнього освіти району та педагогічних працівників у розрізі створення ОТГ. Депутат обласної ради Геннадій Шевченко задав питання про шляхи розвитку об’єднаних громад району і покращення життя простих людей.

Олександр Правосуд надав вичерпні відповіді з усіх питань. На завершення зустрічі сказав: «Я вірю, що разом ми здолаємо будь які перешкоди. Тільки згуртованість, об’єднання влади та громадськості району дадуть змогу відповісти на будь-які виклики сьогодення. А сьогодні, напередодні зимових свят, від щирого серця поздоровляю вас із Новим роком і Різдвом Христовим! Хай 2018 рік принесе мир, злагоду, стабільність у нашу країну і кожну українську родину!

Дякую всім за прагнення зробити кращою нашу якимівську землю!

Записала Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 

 

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.