8 декабря 2017 Страна 85  0 

Яскраві діти України


Грандіозне свято дитячої творчості — пісенний конкурс «Яскраві діти України» — з 30 листопада по 2 грудня 2017 року впевнено крокувало Запорізькою областю у пошуках співочих талантів.

Протягом трьох днів 27 дітей із різних куточків області, у тому числі і з Якимівського району, у Запорізькому Палаці культури «Дніпроспецсталь»  змагались за Гран-прі та право представляти Україну на світовому фестивалі «SanremoJunior-2018» в Італії.

Почесне журі конкурсу було представлене такими видатними особистостями, як український поет і Народний артист України Юрій Рибчинський; співак, поет, композитор, Заслужений діяч мистецтв України Тарас Петриненко; Заслужена артистка України Римма Шаповалова; український музичний продюсер вокальних загальнонаціональних проектів «Голос України» і «Голос діти», лауреат премії «Телетріумф», співак і композитор Руслан Квінта; українська співачка, композитор, викладач — ILLARIA та інші.  Саме вони і визначили переможців.

«Талант — іскра Божа, якою освітлюється шлях іншим. В кожній дитині — Сонце. Тільки дайте їй яскраво світити і тисячами промінчиків зігрівати серця вдячних глядачів. Яскравим дітям — зірковий шлях!..» — такими красивими словами привітав  учасників регіонального туру губернатор області Костянтин Бриль.

І саме такою зірочкою на фестивалі спалахнула наша тендітна та талановита землячка Кірочка Заєць. У першій віковій категорії (6-9 років) найкращим було названо виконання Кірою конкурсної пісні «Жду! Чекаю!» та заслужено виборено Диплом Лауреата І ступеня.

І хоча Кіра навчається лише у 4-ому класі Якимівської ЗОШ №1, вони разом із своїм викладачем вокалу Якимівської дитячої музичної школи Трифоновою Світланою Мирославівною багато працюють над огранкою діаманту її пісенного таланту. У цій кропіткій роботі вже є перші цьогорічні успіхи — перемоги у талант-шоу «Кращий голос Азова. Діти» та першому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Kirillovka-Fest», друге місце у другому Всеукраїнському фестивалі таланту і краси «Преміум  Feshion Fest», отримання лауреата двадцять першого Всеукраїнського фестивалю дитячої  творчості  «Топ-топ» і неодноразові перемоги у традиційному районному фестивалі-конкурсі «Юні таланти».

Впевнені, що такі фестивалі дарують усім нашим дітям не тільки нові цікаві зустрічі та нових друзів, а й дають змогу отримати шанс на визнання їх таланту. Успіх кожної дитини залежить від спільної праці самої дитини, її батьків та викладачів.

Завдячуючи дійсно спільній та творчій роботі Якимівської дитячої музичної школи, районного будинку культури, відділу освіти, молоді та спорту та відділу культури і туризму райдержадміністрації, зроблено великий внесок у перемогу та можливість показу таланту Заєць К. на великій сцені. Попереду ще багато роботи, яка потребує творчого завзяття та енергії для подальшого розвитку юного дарування на шляху відкриття нових власних творчих вершин.

Тож ми від щирого серця вітаємо Кіру і всіх причасних до її перемоги, з гордістю пишаємося, що у нашому Якимівському районі є такі талановиті та працьовиті діти. Нехай успіхи дівчинки стануть гордістю для її друзів та стимулом для всіх талановитих дітей! Бажаємо нашій Зірочці творчих злетів, відкритих доріг до нових перемог, наснаги, успіхів та міцного здоров’я!

Тетяна НІЧЕБАЙ, начальник відділу культури і туризму


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.