3 ноября 2017 Район 105  0 

Нова амбулаторія у Шелюгах!


У минулу п’ятницю у Шелюгах сталася дуже значуща подія — у селі відкрила двері нова лікарняна амбулаторія. Це перший за останні десятиліття випадок облаштування медичного осередку у селі. Старе приміщення амбулаторії перебувало у занедбаному, аварійному стані уже давно. Перебувати у ньому було небезпечно як для працівників, так і для хворих. На одному із виїзних прийомів голови райдержадміністрації Олександра Правосуда місцеві медпрацівники звернулися із клопотанням про виділення коштів на ремонт аварійного приміщення. За ініціативою очільника району було виготовлено проект про розміщення сільської лікарні у двоповерховому крилі місцевого дитячого садка, яке зовсім не використовувалося десятиліттями, сам дошкільний заклад функціонував сезонно через відсутність повноцінного фінансування на опалення. Віднині і ця проблема знята із порядку денного.

У минулому році у місцевому навчальному закладі вирішена одвічна проблема низького температурного режиму під час опалювального сезону. У школі встановлено модульну міні-котельню на пілетах, і другий рік поспіль середня температура у приміщенні тримається на рівні 22 градуси за Цельсієм. Від цієї котельні, яка знаходиться у радіусі економічної доцільності, буде опалюватися весь сільський соціальний комплекс: медичний заклад і дитячий садок «Ромашка».

На відкриття амбулаторії шелюгівці запросили очільника району  Олександра Правосуда і начальника центру первинної медико-санітарної допомоги Валентину Борисенко, яким довірили почесну місію перерізування символічної стрічки. Під час спілкування із місцевими жителями, які зібралися на подію, Олександр Євгенійович наголосив, що як тільки-но медперсонал повністю переселиться у нове приміщення, буде включене опалення амбулаторії і паралельно буде проводитися завершення ремонту на другому її поверсі. А за цей час шелюгівцям слід придбати житло для сільського лікаря. Як прокоментувала це Валентина Борисенко: «Щоб майбутній спеціаліст не зміг відмовитися від пропозиції працювати у Шелюгах!». Сільський голова Валерій Ковальов впевнений, що у об’єднаній громаді це буде легше зробити.

Кандидат у депутати Якимівської об’єднаної громади Юрій Гончаров презентував амбулаторії медичні ваги та тонометри і разом із односельцями із задоволенням оглянув приміщення новенького сільського медичного закладу.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.