23 октября 2017 Район 98  0 

Моє село — перлина серед степу


На Покрову одразу два населених пункти Якимівщини святкували День села. Очільники району і сільські голови, друзі, земляки, сусіди і журналісти нашого видання отримали запрошення від горьківців. Не скористатися такою нагодою був би гріх.

Церемонія святкування почалася із молебня біля Поклінного хреста, освяченого на честь Покрови Пресвятої Богородиці. У селі ще немає церкви, тож сільські парафіяни, до яких долучився Олександр Правосуд із супутницею і Володимир Горбань із дружиною, молилися разом із настоятелем Свято-Георгіївського храму ієромонахом Арсенієм (Крачуком) за мир і злагоду у нашій країні під захистом і омофором Цариці Небесної.

Інша частина мешканців села стала свідками футбольних баталій на місцевому стадіоні. У гості до горьківського «Урагану» завітав великотернівський «Інтер». Нічия 2:2 — перемогла спортивна дружба!

Сільський голова Владислав Шпак разом із Олександром Правосудом висадили українські верби біля будинку культури і цим дали старт урочистостям, які відбувалися у місцевому осередку культури.

Нова музична апаратура, радіомікрофони, нові світлові ефекти і навіть нова передня куліса підтримували гарний настрій і запал всіх місцевих самодіяльних самородків на сцені, які разом із художніми колективами із села Шевченка та Чорноземного, за добрим горьківським звичаєм ,подарували землякам і гостям свята надзвичайний концерт сільських артистів.

У будинку культури яблуку ніде було впасти: горьківці цілими родинами із дітьми і представниками старшого покоління, гості із сусідніх сіл дружньо зустрічали кожний новий номер самодіяльності, обдаровували щедрими оплесками згадуваних зі сцени найстаршу і наймолодшого жителів села, а артисти від щирого серця дарували їм свої таланти. Віншували того дня і багатодітні сім’ї, і тринадцятьох діточок, що цього року приніс лелека у родини горьківців, і молодят, які побралися у цьому році, — їм теж були музичні подарунки. Окремі слова вдячності, овації та виступ земляків — для прийомних родин Мимриків та Радченків, які зростили власних дітей, а тепер  взяли у свої сім’ї прийомних і виховують їх у любові.

Сільський голова коротко окреслив помітні зрушення на території ради.

  • Це і вуличне освітлення у Михайлівському, і замінена труба водогону до Степового, і новенький тренажерний комплекс у приміщенні місцевого будинку культури, і труба, придбана для ліквідації пориву водогону перед селом, і обладнання для самодіяльних місцевих артистів, про які уже згадувалося… Ще чимало справ тільки протягом поточного року втілено у життя на основі співфінансування із сільського і районного бюджетів та за особистої підтримки і допомоги голови райдержадміністрації Олександра Правосуда, — так говорив зі сцени Владислав Шпак і дружними оплесками його слова підтвердили жителі села.

Багато разів бурхливими оваціями зривалася зала сільського будинку культури. Щедрими на вдячність своїм землякам і артистам із сусідніх сіл виявилися місцеві жителі. Як щиро вони зустрічали виступи уже рідного дитячого танцювального колективу «Сюрприз», місцевих аматорів сцени — вокальної групи «Горьківчанки» і учасниць гуртів «Серпантин» із с.Шевченко та «Сільські душечки» із с.Чорноземне. Слова пошани і вдячності за захист незалежності нашої держави звучали зі сцени на адресу 14 односельців-учасників АТО. Поіменно згадали їх усіх. У подарунок отримали пісню у виконанні сільського голови В.Шпака і секретаря ради І.Титаренко. Зі святом земляків привітав громаду учасник бойових дій старший сержант Туманов Максим. Емоційно підтримали і винагородили щедрими оваціями виступ представників турецької частини громади сільської ради — 10-річної Зейжани та її матусі Семри Карімової. На добру згадку і на знак пошани Семра вручила традиційний турецький хліб і солодощі Олександру Правосуду.

Під час вітального слова очільник району повідомив присутнім і вручив сільському голові спільний протокол про початок робіт над виготовленням технічної документації і встановленням права власності на приміщення та замовлення проектно-кошторисної документації на будівництво дитячого садка у М.Горького із визначенням усіх зацікавлених сторін. Бурхливі оплески і шквал емоцій визвала ця новина у присутніх у залі. І не даремно, бо місяць назад на зустрічі із Олександром Правосудом саме реконструкцію покинутого безгосподарського дитячого садка горьківці визначили пріоритетним напрямком роботи на найближчий час. Перші кроки зроблено, угода укладена.

Молодіжною дискотекою закінчилися горьківські святкування. Ось так, із піснею і запальним танком, буде йти село М.Горького назустріч ще одному року свого розвитку.

Тетяна БЕЛИМЕНКО фото автора

Фоторепортаж дивіться на нашому сайті ніжче

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.