24 июля 2017 Район 30  0 

Жнива і вогонь. Що у них спільного?


За інформацією районних МНСників, за період із 12 до 20 липня у районі зафіксовано 14 загорань сухостоїв на відкритих територіях та біля покинутих домоволодінь.

Окрему і, на жаль, нині безкарну небезпеку у період косовиці створюють мілкотоварні сільгосптоваровиробники. Одразу після збору врожаю вони власноруч підпалюють пожнивні залишки. Кричущою ознакою нинішнього року стала ситуація, коли такі «господарі» спалюють стерню на своїй ділянці навіть у той час, як на сусідньому полі ходить комбайн. Про це на нараді у райдержадміністрації доповів начальник райуправління ДСНС Максим Погорєлий. За його словами, адміністративне покарання за такі порушення незначне (від 34 до 102 грн.), і нині служба позбавлена права перевірок, а після проведеної роз’яснювальної роботи (читай: сварок, примітка ред.) господарники продовжують власноруч спалювати стерню.

Найчастіше нині горять пожнивки на території Радивонівської, Новоданилівської та Розівської сільських рад. Серед очільників територій із роз’яснювальною роботою нам нині активно допомагає Розівський голова Т.М.Кофанова, — сказав Максим Погорєлий, коментуючи ситуацію.

спілкувалася Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.