10 июля 2017 Акимовка 76  0 

Цінуймо подарунок долі — наші сім`ї


Починаючи з 2012 року, щорічно 8 липня в Україні відзначається День родини. Майже для кожної людини родина — це найголовніше у житті, однак дати точне визначення «Що таке родина?» неможливо, бо відповідь у кожного буде різна.

Напередодні «родинного свята» наш журналіст вирішив зробити маленьке «незвичайне» опитування. Чому незвичайне? На дорослу тему я спілкувалася із маленькими Якимівцями — вихованцями ДНЗ «Малюк» із старшої групи «Сонечки». На цей раз моє спілкування відрізнялося від попередніх. Коли я переступила поріг дитячого закладу, мене привітно зустріли вихователі разом із завідуючою та усміхнені малюки. Спочатку дітвора соромилася, хлопці зовсім відмовилися розмовляти та займалися своїми справами. Відгадайте, хто виявився більш сміливим і говірким? Так, це дівчата.

Ми не просто спілкувалися, під час нашої розмови діти вирішили намалювати на листочках свої родини і заодно охарактеризували кожного її члена.

Поліна сказала, що мама Олена у неї рідненька, а хрещений батько Максим хороший, прехороший.

Ксенія говорила, що її мама Ірина красива, а тато Євгеній (декілька секунд  мовчання)… Ладно, папа теж гарний.

Міла розповіла про маму Олену та тата Максима і сказала, що вони прекрасні, а бабуся — зовсім молода.

Вікуся повідомила нам, що мама Надія має довге волосся та не стриже чолку, а тато — такий, і показала своєю маленькою ручкою «клас».

Тетянка запевнила нас, що тато Олексій сміливий, а мама Анна ще не казала доні яка вона, і зробила здивоване обличчя.

Катруся впевнено переконала нас у тому, що її сестричка Настуся рідненька, мама Тетяна розумна, а тато Євгеній великий, як комбайн!

Поступово малеча розповіла, як вони із батьками відпочивають, чим займаються: їздять на море, у зоопарк, на пікнік, до дитячих розважальних комплексів і у магазин за ковбасою. А коли увечері всі сім`ї збираються вдома, вони разом граються, читають книжки, малюють, розмальовують картинки, збирають конструктор, дивляться мультики і разом співають пісні.   Бачили б ви їхні маленькі оченята, наповнені радістю та щастям, коли вони мені все це розповідали.

Для дитини родина — це великий світ, у якому безпечно та затишно,  і люди, які знаходяться у ньому — найрідніші.

Не завжди у наших родинах складаються гарні відносин між дорослими і бувають різні випадки, але дорослі повинні пам’ятати, що від них залежить майбутнє родини і, головне, власної дитини. Давайте своєю поведінкою та ставленням до сім`ї будемо подавати гарний приклад нашим дітям. Цінуймо подарунок долі — наші сім`ї.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.