24 мая 2017 Район 36  0 

ПРОБЛЕМИ, ЯКІ ТУРБУЮТЬ ДАВИДІВЦІВ


17 травня мешканці Давидівки мали змогу особисто поспілкуватися і  розповісти про свої проблеми голові райдержадміністрації Олександру Правосуду, голові райради Юрію Шилу та депутату обласної ради Геннадію Шевченку. Такою нагодою скористалися сім осіб, але Наталя Чикіна з маленьким синочком Ромчиком та Олена Яременко-Агєєва звернулися до народних обранців від імені багатьох молодих матусь вулиці Сонячна. Наші землячки хочуть, щоб районна влада і обласний депутат допомогли здійснити мрію усіх мам і малюків із цієї вулиці — дооблаштувати дитячий майданчик, який мешканці села почали будувати самотужки.

Решта давидівців, які прийшли на прийом, в основному скаржилися на брак коштів, необхідних для лікування. Представники влади уважно вислуховуючи проблеми, проникалися співчуттям до кожного.

Марія Нікітенко потребує постійного дорогого лікування ревматоїдного артриту. Гроші на проходження лікувального курсу самотужки назбирати не в силі, тому звернулася за допомогою до народних обранців. Також нею було підняте питання стосовно недоступності «Доступних ліків». Нині їх можна отримати тільки у райцентрівських аптеках. Людям із не найкращим станом здоров’я проблематично або навіть неможливо добратися до райцентру. За її словами, «Доступні ліки» для таких, як вона, є зовсім недоступними і це притому, що мешканці Давидівки і Вовчанського рецепти на пільгові ліки можуть отримати у місцевій лікарняній амбулаторії.

Оксана Сотник потребує повторної операції із заміни протезу, тому що перша, як виявилося, пройшла невдало. Оперативне втручання потребує немалих коштів (мова іде про сотні тисяч гривень), а її щомісячні витрати на лікування перевищують пенсійну виплату у три рази.

Світлана Федоренко просила матеріальної допомоги батькові і свекрусі. Вони обоє потребують догляду сторонніх осіб. Вона одна принесла на прийом  майже готові пакети документів.

На жаль, страшна, а в деяких випадках невиліковна, онкологічна хвороба не оминула доньку Домініки Кармази. Жінка у відчаї благала про допомогу, і її можна зрозуміти — ця хвороба не щадить нікого.

Приватний підприємець Руслан Трофименко до народних обранців звернувся із трьома проблемами: за його класифікацією — особистого характеру, районного та загальнодержавного. Його особистою проблемою уже протягом багатьох років є неможливість виділення у натурі його долі у спільній частковій власності на зерносховище колишнього КСП «Південний» і судова тяганина із цього питання. Як пояснює Руслан Валентинович, процедура не може здійснитися через відсутність поштової адреси споруди, а адресу виконком не присвоює, бо немає повної згоди співвласників, які, як і він, отримали це зерносховище у спільну часткову власність після розпаювання. Питанням районного масштабу став процес завершення будівництва водогону від Давидівки до Атманаю. Остання проблема, із якою він звернувся, було питання ліквідації за селом залишків хімічних складів, які виділяють токсичні речовини.

Уважно вислухавши заявника, Геннадій Миколайович порадив йому оформити письмово усі підняті ним питання і направити на його адресу, для того щоб він разом із юристами визначився із майбутнім планом дій по вирішенню цих питань.

Співчуваючи та переймаючись проблемами давидівців, представники районної влади на місці надали консультації і роз’яснення тим, хто був на прийомі у той день.

На жаль, за непередбачуваними обставинами народні обранці були вимушені повернутися на свої робочі місця, тому зустріч із активом перенесена на наступний виїзний прийом.

Від редакції: Після повернення із Давидівки наші журналісти звернулися до директора КП «Якимівська районна аптека» Олексія Сидорова стосовно ситуації неповної доступності «Доступних ліків». Як пояснив Олексій Миколайович, комунальне підприємство вжило всіх необхідних заходів, і уже у всіх 4 стаціонарних аптеках райцентру (у ЦРЛ, по вул.Пушкіна, Центральна і Молодих Патріотів) діє державна програма «Доступні ліки».

На жаль, КМУ передбачена участь у програмі лише ліцензованих стаціонарних аптечних закладів. Філії і аптечні куточки, які розташовані у амбулаторіях і ФАП-ах, у перелік КМУ не входять.

Додатково: Олексій Сидоров пояснив, що за наявності правильно оформленого пільгового рецепту отримати ліки за програмою «Доступні ліки» може будь-яка особа.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.