19 апреля 2017 Страна 48  0 

Крокуємо у майбутнє!


Київ — одне з найдивовижніших міст України, місто мрій, сподівань та вражень! На власні очі побачити найцікавіші місця столиці змогли наші діти. За ініціативи Народного депутата України Сергія Валентирова учнівська молодь Запорізького краю, а саме учні, які стали переможцями у щорічних олімпіадах та конкурсах обласного та Всеукраїнського рівнів, відвідали місто мрій! Такі екскурсії — частина постійної програми народного депутата із підтримки та заохочення талановитих та обдарованих учнів всіх районів округу.

Шкільне життя, як багато у цих словах… А попереду у випускників шкіл — майбутнє! І кожен з них мріє побувати у нових місцях, здобути нові враження та знання. І хто ж з талановитих та амбітних молодих людей не мріяв би потрапити до вищого органу законодавчої влади — Верховної Ради України! Так, на початку квітня учні Приморського, Приазовського, Якимівського, Веселівського, Михайлівського та Токмацького районів мали змогу відвідати місце, де будується історія сучасної України. Учні із захватом ділились враженням від екскурсії та найбільше їм запам’яталась сесійна зала, де молодь Запорізького краю мала змогу зайняти місця для спостерігачів, активно ставити запитання екскурсоводу, розмірковувати на тему: «Як би я став народним обранцем..», ближче познайомитись із роботою Парламенту України.

Незабутнє враження подарувала чудова екскурсія містом, яку влаштували дітям організатори поїздки. Оглядова панорама Києва зачаровувала краєвидами «Софії Київської», «Михайлівського Собору» та «Андріївської церкви». Перебуваючи у столиці, учні відвідали головний собор Української православної церкви, збудований на честь великого князя Володимира, де мали змогу поставити свічки з нагоди великого свята — Благовіщеня Пресвятої Богородиці. Особливо вразила дітей Пейзажна алея Києва, яка розташована на місці давніх валів, що були захистом для столиці. Декор алеї — це просто казка, адже тут живуть своїм життям скульптури гігантських котів-стоногів, слонів-фонтанів, горобців, зебр та ще багато чого цікавого, що треба побачити на власні очі! Велике враження та почуття національної єдності учні відчували під час відвідування Хрещатика, Майдану Незалежності та Парку вічної Слави. Адже Героїв у наш непростий час стає все більше, бо кожен усвідомлює важливість захисту українських кордонів.

Так непомітно минув день насиченої екскурсії, школярі із великою вдячністю Сергію Валентирову та його помічниці Тетяні Бутилкіній повернулися додому повні вражень та нових емоцій. І хто знає, може, цей подарунок — подорож до столиці України, стане початком злету майбутніх досягнень наших талановитих дітей!

Вікторія Тарасова


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.