31 марта 2017 Акимовка 1 285  0 

Якимівська медицина зробила великий крок уперед!


Цього тижня якимівська медицина зробила великий крок уперед! Спільною бригадою двох професіоналів: головного лікаря центральної районної лікарні В.Строканем та  заслуженого лікаря України, лікаря-травматолога вищої категорії Ю.Абросимова із Дніпрорудного була проведена перша у нашому районі операція на суглобах! Хірурги вперше застосували нове артроскопічне обладнання, яке за кошти районного бюджету нещодавно придбано для Якимівської ЦРЛ.

Дізнавшись про нове обладнання та ще й про успішне проведення операції на колінному суглобі, наші журналісти зв’язалися із В.Строканем, який залюбки не лише розповів про нову апаратуру, а й продемонстрував нам її наочно.

Дане обладнання дозволяє проводити діагностику та лікування пошкоджень внутрішньої частини суглобів без великих розрізів м’яких тканей, як це було раніше, — каже Валерій Вікторович, — адже саме завдяки цій новітній німецькій апаратурі усі подібні операції відтепер можна провести, зробивши всього 2 проколи (мікророзрізи) діаметром по 4 мм кожний. Слід зазначити, що подібне обладнання є далеко не у всіх медзакладах області, навіть у сусідньому місті Мелітополь подібної апаратури досі немає. А от у нас, завдяки клопотанню Якимівської ЦРЛ до райдержадміністрації та рішенню сесії районної ради, булі виділені кошти на придбання вказаного обладнання, яке вже успішно застосовується.

На сьогодні 274 особи із різними патологіями колінного суглобу знаходяться на диспансерному обліку у Якимівській ЦРЛ, але, як розумієте, людей, що страдають на різноманітні захворювання суглобів, значно більше. Тож така апаратура значно полегшить життя наших земляків. Доречно буде сказати, що артроскопічні операції дуже часто відстроковують на декілька років таку дуже серйозну операцію, як ендопротезування (заміна суглоба на штучний).

Також не слід забувати, що у нашій районній лікарні вже є подібне обладнання — лапароскопічне, за допомогою якого схожим методом проводяться операції на внутрішніх органах черевної порожнини, а саме обстеження та лікування жовчнокам’яної хвороби. Тож зараз вже можна із впевненістю сказати, що якимівська медицина зробила крок вперед, а це дає надію на перспективу, — завершив свою розповідь В.Строкань.

На разі, як запевнив нас хірург, наша землячка, якій першій у нашому районі провели операцію з усунення пошкодження внутрішнього меніску правого колінного суглоба із застосуванням артроскопічного обладнання, почуває себе гарно, а вже через 2 дні зможе вільно ходити.

Руслан БАЧУРІН

На знімку: лікарі-хірурги Якимівської ЦРЛ В.Строкань та С.Козирев, які працюватимуть на новій апаратурі.

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.