28 марта 2017 Район 51  0 

Розівка: Позитив є! Доїхати важко!..


У понеділок зранку розівський актив села мав конструктивну розмову із головою Якимівської райдержадміністрації Олександром Правосудом та депутатом Запорізької обласної ради Геннадієм Шевченком. Діалог відбувся діловий і конструктивний: територія сільської ради — у лідерах збору бюджетних надходжень до сільської скарбниці і консолідованого бюджету району. Як результат — на засадах співфінансування із районним бюджетом нині повним ходом ідуть ремонтні роботи у сільському будинку культури (заміна дірчатого даху і ремонт вигорілої ще 15 років тому глядацької зали). Після оглядин місцевої амбулаторії та школи домовилися про допомогу із району на ремонт підлоги і каналізації амбулаторії та заміни пари вхідних вітринних дверей у навчальному закладі. На найближчу перспективу намічено завершення ремонту водогону у селі. У цьогорічних планах районної влади встановлення модульної котельні на пілетах для опалення будівель бюджетних установ.

Зараз Розівка, чиста і охайна, купається у весняних променях сонця.  У цьому селі мешканці не дозволяють собі заростати бур’янами. Спільні толоки їм потрібні для благоустрою території біля стели «Запорізька область» на в’їзді до козацького краю та узбіч автошляхів державного значення.

На виїзній нараді із головою райдержадміністрації і обласним депутатом місцеві сільгосптоваровиробники на чолі із сільським головою Таїсією Кофановою піднімали два питання: як подолати неякісний стан доріг загального значення і які існують перспективи відновлення зрошення на території сільської ради.

Найкращою перспективою зрушення із мертвої точки обох проблем, за словами Олександра Правосуда, є це завершення процедури створення об’єднаної територіальної громади і отримання повноважень на розпорядження і дорогами загального значення, і землями за межами населених пунктів.

А допоки державний монополіст у особі «Служби автомобільних доріг» разом із підрядником «Облавтодором» будуть визначати де, коли і на якій ділянці  ремонтувати, наші дороги, на жаль, будуть у такому жалюгідному стані. У   районному і окремих сільських бюджетах передбачені кошти (близько двох мільйонів гривень) на співфінансування ремонту доріг загального користування, але єдиний виконавець (переможець державного тендеру) «Облавтодор» нині не має у достатній кількості асфальтобетонної суміші для проведення робіт.  І головне — місце проведення ремонтних робіт визначатиме державний оператор «Служби автомобільних доріг». У минулому році, як показала практика, зусилля державних дорожників були направлені на ремонт доріг Токмаччини, де ними освоєно капіталовкладень значно більше, ніж заплановано цьогоріч у нашому районі. Але зараз ми шукаємо законні шляхи вирішення даної проблеми, — наголосив Олександр Правосуд.

Геннадій Шевченко підтримав  керівника району і констатував  той факт, що нелегко в одиночку лобіювати інтереси Якимівщини під час прийняття рішень у обласній раді — партійні інтереси часто переважують професійну порядність. Тож і нині питання завершення газогону до Охрімівки та відновлення нічних тарифів на електроенергію для вуличного освітлення будуть ним підніматися на черговій сесії обласної ради.

Матеріальна підтримка селян

Під час виїзного прийому громадян Олександр Правосуд і Геннадій Шевченко вислухали зо два десятки жителів ради, які нині опинилися у складному матеріально-побутовому становищі. Посадовці прийняли заяви на виділення матеріальних допоміг усім, хто звернувся і подав повний пакет підтверджуючих документів.

Довідково: перелік документів для матеріальної допомоги: заява, довідка сільського чи районного медичного закладу про стан здоров’я із мокрими печатками  або акт обстеження матеріально-побутових умов заявника, довідка про склад сім’ї, копії паспорту та коду і інформацію для зворотного зв’язку.

Повний пакет документів зазвичай допомагають оформити працівники сільських рад.

Від редакції: для прискорення вирішення питання матеріальної допомоги, ідучи на зустріч із депутатами, при собі слід мати вищевказані документи.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.