13 марта 2017 Район 20  0 

День землевпорядника


У нашій країні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни — її землі. Землевпорядники слідкують за тим, щоб земля використовувалась раціонально і ефективно.

Зі спеціалістами цієї професії, що працюють у складі сільських рад та у ліцензованих землевпорядних організаціях, ми спілкуємося тоді, коли потрібно набути права для користування земельними ділянками. Для того щоб провести топографо-геодезичні роботи, потрібно виготувати необхідну технічну документацію та інформацію на електронних носіях. Цим займаються ліцензовані землевпорядні організації, однією з яких є Якимівський районний відділ ДЗК. Поспілкувавшись із сертифікованим інженером землевпорядником та тимчасово виконуючим обов’язки начальника відділення цієї організації Ігорем Миколайовичем Сидоренком, ми дізналися, що у цій сфері він працює понад 10 років. Заняття не з легких, але він справляється. Вони займаються проведенням комплексних робіт, визначенням земельних ділянок і підготовкою документації, яка потрібна для оформлення права власності юридичним та фізичним особам.

Проводимо землевпорядні роботи, топографо-геодезичні (інструментальна зйомка ділянок), виготовляємо технічну та проектну документацію із землеустрою, готовимо її на електронних носіях для здійснення реєстрації земельних ділянок у Національній кадастровій системі, — говорить Ігор Миколайович. — Вже у лютому цього року у Якимівському відділенні ДЗК з’явився реєстратор, що проводить реєстрацію прав власності на нерухоме майно на рівні із реєстраційною службою та нотаріусами.

Зі слів Ігоря Сидоренка, їхня організація забезпечує за заявами громадян і підприємств виконання робіт з реєстрації прав або користування земельними ділянками. У тому числі виконують на пільгових умовах заявки із виготовлення документації щодо відведення земельних ділянок для введення особистих селянських господарств, будівництва і обслуговування житлових будинків для учасників бойових дій у зоні АТО. На сьогоднішній день до них звернулося 36 атошників, 20 з них вже забезпечені необхідною документацією. Ігор Миколайович передав слова щирих привітань від підприємства ДЗК та його колективу своїм колегам-землевпорядникам району та побажав наснаги у цій необхідній справі. До цих вітань приєднуємось і ми, газетярі.

Ірина МАРЧЕНКО

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.