27 февраля 2017 Район 117  0 

Професіографічна екскурсія


У рамках Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир», з метою ознайомлення школярів із професією пожежного, Якимівським районним центром зайнятості 20 лютого 2017 року проведена професіографічна екскурсія для учнів 9-го класу Якимівської ЗОШ №2  у Державній пожежній рятівній частини-23 ДСНС у Запорізькій області.

В ході проведення екскурсії учні мали змогу ознайомитись із пожежно-рятувальною технікою і обладнанням, яке використовується під час гасіння пожеж та подолання різноманітних надзвичайних ситуацій. У цікавій захоплюючій формі командир відділення Олег Хруставчук та його підлеглі розповіли присутнім, як діють оперативно-рятувальні наряди у випадку отримання вищевказаних повідомлень, про те, наскільки від їх швидких та відпрацьованих дій залежить часом життя людей, їх добробут та спокій. Черговий караул продемонстрував дітям розгортання пожежного автомобіля для гасіння пожежі. У своїх  руках екскурсанти змогли потримати пожежний рукав, по якому під час локалізації вогню подається вода, та приміряти протигаз. Рятівники продемонстрували спецодяг і розповіли про ті надзвичайні події, з якими їм прийшлося зустрітись у реальному житті.

Школярі мали змогу посидіти за кермом пожежного автомобіля, потримати у руках справжній пожежний рукав із брандспойтом, поговорити по рації та зробити фото на згадку із працівниками пожежної служби.

Такі зустрічі, безперечно, залишають слід у свідомості дітей. Звичайно, до остаточного вибору професії ще далеко. Проте, нехай збуваються мрії кожного і кожен знайде собі роботу, про яку мріє.

Такі побажання отримали школярі від фахівця центру зайнятості Наталі Богушко та шкільного психолога Ольги Королькової, які супроводжували професіографічну екскурсію.

Т.ІВАХНЕНКО — заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Якимівського РЦЗ


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.