3 февраля 2017 Район 48  0 

Допомога мешканцям Авдіївки надаватиметься своєчасно


У зв’язку із загостренням ситуації у зоні проведення АТО поблизу міста Авдіївка, голова райдержадміністрації О.Правосуд провів термінову нараду із керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, силових структур району, сільськими, селищними головами та представниками політичних сил.

Учасники наради детально обговорили стан готовності сил і засобів цивільного захисту району до евакуації населення м.Авдіївка, розгортання приймальних пунктів та функціонування систем життєзабезпечення вимушених переселенців.

Сьогодні нам необхідно у оперативному порядку оцінити можливості Якимівщини на випадок прийому вимушено переселених осіб із Авдіївки, — заявив на початку наради очільник району. — Протягом найближчих годин необхідно систематизувати інформацію про площу можливих місць приймання ВПО. Слід терміново організувати збір благодійної допомоги мешканцям міста Авдіївка, якому у зимовий період загрожує гуманітарна катастрофа.

У поле зору учасників наради попали місця можливого розташування переселенців — гуртожиток ЯПАЛу, законсервовані площі старих терапевтичного і хірургічного відділень, приміщення санаторію «Кирилівка» та дитячих оздоровчих закладів району.

Окремо голова райдержадміністрації О.Правосуд звернувся до представників політичних сил району і закликав їх до конструктивної роботи із органами влади та місцевого самоврядування, а також наголосив на необхідності не розхитувати громадський спокій у зв’язку із погіршенням ситуації у зоні проведення АТО та наданням допомоги мешканцям м.Авдіївка.

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

***

Оперативна нарада з питань організації підтримки жителів Авдіївка відбулася у понеділок. Місцем збору гуманітарної допомоги визначений територіальний центр у Якимівці  (вул.Пушкіна, 20-А, біля церкви). З ранку наступного дня перші волонтерські автомобілі із територій привезли гуманітарку.

Наші журналісти побували у районному територіальному центрі, де акумулюється благодійна допомога для жителів міста Авдіївка, зібрана у рамках нещодавно оголошеної акції. Не залишилися байдужими майже усі сільські ради нашого району. До терцентру привозять ліки, теплі речі, ковдри, продукти харчування, питну воду, предмети особистої гігієни. Більше ніж 700 кг речей та продуктів зібрано за два дні.

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.