27 января 2017 Акимовка 164  0 

Депутати — за створення Якимівської об’єднаної територіальної громади!


У четвер, 26 січня, на вісімнадцятій сесії сьомого скликання Якимівської селищної ради депутати ради на підставі рішень і пропозицій Переможненської, Радивонівської, Чорноземненської, Володимирівської, Таврійської, Розівської, Давидівської, Горьківської та Шелюгівської сільських рад одноголосно проголосували за створення спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Тим самим було дано старт проведенню організаційно-правових заходів щодо покрокового юридичного оформлення Якимівської об’єднаної територіальної громади із центром у Якимівці.

Робоча група складається із чотирнадцяти представників від дев’яти сільських рад і Якимівської селищної ради. Тепер розпочався процес створення проектів рішень робочої групи,  їх громадського обговорення та затвердження на сесіях цих сільських та селищної ради для передачі остаточних рішень до обласної державної адміністрації із наступним  винесенням питання про створення Якимівської об’єднаної громади на розгляд Запорізької обласної ради. На проведення усіх заходів існують законодавчо встановлені максимальні строки.  Отож, розпочата у четвер робота представників нової об’єднаної громади має бути проведена за два з половиною місяці, щоб до кінця квітня поточного року передати повний пакет документів на розгляд обласних депутатів, які,  у свою чергу, протягом місяця мають прийняти рішення.

У роботі сесії селищної ради взяли участь керівники району, сільські голови територій, які прийняли рішення про об’єднання із Якимівкою, члени виконавчого комітету селищної ради, представники правоохоронних органів та всі бажаючі бути присутніми під час прийняття рішень народними обранцями. Після розгляду перших двох питань, що стосувалися процесу добровільного об’єднання громад, голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд подякував, у першу чергу, сільським, селищним головам, громадськості територій і присутнім депутатам за якісне проведення відповідальної роботи і наголосив: «Радий вітати сьогодні мешканців дев’яти сільських рад і Якимівської селищної ради із фактичним створенням першої у Запорізькій області у 2017 році і однієї із найбільших по Україні перспективної  громади. Найбільшої як за територіальними ознаками, так і за кількістю мешканців — Якимівської об’єднаної територіальної громади! Хотів би підкреслити, що нині існують деякі нюанси: у районі є дві території, перспектива об’єднання яких буде вирішуватися на засіданні обласної робочої групи. Перша — це Атманайська сільська рада, яка дала згоду на вступ до Кирилівської ОТГ, але, на жаль, вони не мають спільних зовнішніх адміністративно-територіальних меж, що суперечить закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад»… Друга — це Новоданилівська сільська рада, із-за відмови якої навколо неї тепер опинилися території новоствореної Якимівської ОТГ. Ця сільська рада межує із населеними пунктами Мелітопольського району, але там, як відомо, існує власний перспективний план об’єднання і утворення своєї територіальної громади у рамках Мелітопольського району. Пошуки виходу із таких правових колізій будуть вивчатися і розглядатися як у районі , так і обласною робочою групою. Однак, хочу наголосити, що ці обидві громади отримали пропозиції від Якимівської селищної ради…, тому у разі зміни їхніх бачень власних перспектив ми зробимо все можливе, щоб ці території за їхнім бажанням були включені до новоствореної Якимівської ОТГ».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото автора

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.