20 декабря 2016 Район 128  0 

У Новий рік — із новим житлом!


dsc_0996У день почитання пам’яті святого Миколая Чудотворця на одну щасливу людину на Якимівщині стало більше. Цим щасливчиком виявився 19-річний мешканець Володимирівки Артем Волошин. Саме йому голова райдержадміністрації Олександр Правосуд вручив ключі від будинку, який придбаний за спільні кошти районного і обласного бюджету і у якому віднині будуть жити Артем і його брати і сестри. Нелегкою видалася доля юнака і його рідні. Ще з дитинства вони перебували під опікою бабусі із дідусем,  бо матір їхню позбавили батьківських прав. І ось старший брат за контрактом пішов захищати незалежність нашої держави, молодші ходять до школи, а Артем навчається на автослюсаря у нашому ЯПАЛі.

  • У цих дітей родини Волошиних із житлом були проблеми. І от тепер завдяки спільній діяльності районної і обласної влади у рамках районної програми «Із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб із їх числа» із районного і обласного бюджетів направлено по 40 тисяч гривень цільової субвенції Володимирівській сільській раді на придбання у комунальну власність житла для дітей пільгових категорій, — так прокоментував подію Олександр Правосуд. — Приємно усвідомлювати  важливість події у житті такої молодої людини і його рідних та близьких. Сподіваюся, що Артем і його брати із сестрами стануть першими, кому спільними зусиллями обласних, районних і місцевих органів влади буде надаватися житло. А така перспектива на сьогодні є реальною.

Довідково: за інформацією служби у справах дітей Якимівської РДА, у районі на сьогодні 57 осіб віком від 18 до 23 років із числа дітей пільгової категорії потребують житла. Районна програма прийнята на два роки з умовою співфінансування 50/50 відсотків із обласного і районного бюджетів. На наступний рік кошти передбачені.

Тетяна БЕЛИМЕНКО
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.