29 ноября 2016 Район 640  0 

Я — людина, я — член сім’ї, я — громадянин України, я — мешканець планети


img_1723«Спочатку треба пробудити душу в дитині, а потім шліфувати розум. Надто багато у світі людей, яким ніхто не допоміг пробуджуватись», — ці знайомі всім слова Антуана Сент-Екзюпері актуальні для нас сьогодні, бо живемо в дуже складний час. Людство сягнуло вершин інтелектуального розвитку, але все нижче і нижче опускається на дно бездуховності.

21 листопада молодь і небайдужі громадяни старшого покоління країни вийшли на протест, захищаючи свої права впливати на власну життєву траєкторію, співставляючи її з національними та загальнолюдськими досягненнями. Гідно жити, отримувати гідну освіту, гідно захищати власні права і свободи, з гідністю називатися українцем, з гідністю представляти країну у всьому світі — то є бажання молодого покоління, покоління постіндустріального суспільства.

У нашій Новоданилівській  школі робиться все, щоб допомогти нам, школярам, у оволодінні стратегією життєтворчості. На високий рівень соціальної зрілості учнів підносять саме такі заходи, які було проведено 21 листопада, — літературно-театралізований захід на честь роковин Революції гідності. Головна мета його не просто відзначити, а достукатися до кожного з учнів школи, щоб розправили плечі, щоб були гідними тих українців, які у всі віки не боялися і заявляли на весь світ: «Ми не раби, ми вільні, свободолюбові люди, достойні поваги!»

Перегляд відеофільмів нагадав про всі визначні події нашої країни, а їхнє обговорення за «круглим столом» ще більше допомогло старшокласникам утвердитись у власній життєвій позиції: «Виживає не найсильніший і не найрозумніший, а той хто найшвидше відгукнеться на зміни, що відбуваються».

Ганна Попрядухіна, учениця 11 класу Новоданилівської ЗОШ


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.