22 ноября 2016 Акимовка 50  0 

Конкурс учнівських творів (підсумки)


dsc_0778Ось і закінчився конкурс учнівських творів «Хвала рукам, що пахнуть хлібом!». Читачі районки отримали унікальну можливість протягом майже двох місяців поспіль знайомитися із своїми побратимами по хліборобській праці із сусіднього села чи, може, навіть і з сусідньої вулиці, по-іншому поглянути на добре знаних колег із своєї трудової молодості. А загалом, у швидкоплинному вирі буденності на мить зупинитися і… побачити навколо себе простих, скромних земляків-годувальників — хліборобів Якимівщини — такими, якими їх побачили наші діти.

Двадцять семеро школярів разом із своїми наставниками, у переважній більшості вчителями, відгукнулися на заклик колективу районної газети «Слово трудівника» і знайшли час наживо поспілкуватися із героями своїх розповідей. Разом із ними погортати альбоми їхніх життєво-трудових саг. Знайшли у шкільних музеях чи місцевих краєзнавців матеріали про відомих передовиків сільського виробництва і про тих, про кого ще ані рядка ніколи не було надруковано у газеті. Або навіть просто розповіли про свого трохи старшого друга, який у свої двадцять взявся торувати шлях хлібороба. Всі ці люди поспілкувалися між собою і із сторінок «СТ» поговорили із читачами.

Напередодні урочистих районних заходів з нагоди працівників сільського господарства учасники конкурсу і представники хліборобів Якимівщини зібралися у районному будинку культури. Коли юних пробувачів пера урочисто запрошували на сцену, у залі не стихали бурхливі оплески тих, хто вирощує хліб. Оголошений приз — електронна книжка, за рішенням колективу редакції, дісталася автору розповіді про сільського зодчого радянської епохи із Радивонівки — п’ятнадцятилітньому мешканцю цього села Андрію Андрющенкові. Подяки від сільгосптоваровиробників району і матеріальне заохочення «у конвертах» отримали, окрім переможця, усі учасники творчого конкурсу.

Із піднесеним настроєм діти пораділи за переможця і за спільним «солодким столом» від голови райдержадміністрації Олександра Правосуда та колективу редакції юні дописувачі районки поспілкувалися із очільником району і працівниками газети. Із задоволенням усі бажаючі оглянули процес створення чергового номеру районки і у електронному варіанті побачили себе на першій сторінці святкового випуску «Слова трудівника».

Так закінчився конкурсний марафон від районки. Дякуємо всім, хто відгукнувся на наш заклик, всім, хто допомагав юним авторам. Конкурси від «СТ» будуть продовжуватися і далі, слідкуйте за публікаціями на сторінках газети і не забудьте, будь ласка, її передплатити по пільговій ціні до 25 грудня поточного року. Чекаємо на нові знайомства-зустрічі на сторінках «Слова трудівника».

Тетяна БЕЛИМЕНКО

Фото Р.БАЧУРІНА


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.