13 октября 2016 Акимовка 152  0 

Духовний розвиток найменших


VhqZq7g0Je0Дитинство — це період народження і становлення особистості, закладення фундаменту для розвитку її духовних, етичних, моральних і релігійних цінностей. Це період пізнання дитиною Людини та соціуму, відкриття Бога, царини Життя на планеті Земля в усьому його розмаїтті, з усіма його позитивними і негативними проявами. Саме у цей період закладаються основи формування духовності, почуттів, сприйняття світу та світовідношення, любов до всього живого. Тому завдання батьків, педагогів і всіх дорослих, в оточенні яких росте дитина, навчити її основним поняттям про добро і зло, збагатити духовно-моральне виховання цінними знаннями про повагу до оточуючих і допомогти їй вирости гідним членом суспільства. Виходячи з цього, колектив днз «Топольок» прийняв рішення розпочати в цьому році роботу за парціальною програмою «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях» (наук. кер. Богуш А.М.).

Детально вивчивши програму, ми зрозуміли, що без допомоги спеціаліста нам не обійтися, тому звернулися до настоятеля Свято-Казанського храму ієромонаха Арсенія (Кравчука). Сумісно плідно попрацювавши, ми склали план роботи та провели перші заняття на тему «Світ — чудовий задум   Творця» (ознайомлення дітей молодшого, середнього та старшого дошкільного віку із Біблійною хронологією створення світу). Звичайно, отець Арсеній знайомив дітей із новими для них поняттями за допомогою гри, під час якої кожна дитина отримала певну роль та виконувала відповідні дії. Саме ця форма організації роботи завжди сприяє кращому засвоєнню матеріалу. Діти отримали задоволення та були у захваті.

Сподіваємося на подальшу плідну працю, тому висловлюємо подяку за допомогу отцю Арсенію та батькам вихованців за розуміння та підтримку.

Т.Калініна, методист ДНЗ «Топольок»

фото О.Дружиненко

 

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.