18 октября 2016 Акимовка 79  0 

День українського козацтва у Якимівці


IN9RrHi4EckЩорічно 14 жовтня на всій території України відзначається День українського козацтва — свято, приурочене до дня Покрови Пресвятої Богородиці (оскільки Матір Божа вважається захисницею і покровителькою козаків). Це свято було встановлено Президентом України, враховуючи історичне значення і заслуги козацтва Вітчизни в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес створення і розвитку незалежної України. Тож, цілком закономірно, що з минулого року саме цей день став також і Днем захисника України.

Минулої п’ятниці у такий багатий на свята день у Якимівському районному будинку культури відбувся святковий концерт та козацькі забави, підготовлені працівниками культурно-спортивного клубу «Скіф».

Захід розпочався із декількох національних українських пісень у виконанні хору «Тавричанка» (худ.керівник В.Чадаєв), після чого перед нечисленними, на жаль, глядачами виступили гості урочистостей: голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, настоятель Свято-Казанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук) та якимівський селищний голова Микола Захаров. Всі вони вітали присутніх із визначними українськими святами, бажали міцного здоров’я та головне — настання довгоочікуваного миру в нашій державі.

По завершенні урочистої концертної програми на площі біля РБК відбулися показові виступи вихованців секції силових видів спорту КСК «Скіф». Учасники заходу взяли участь у 4 індивідуальних видах: пересування пожежної автівки (вага авто 7,5 т, води в ній 2,5 т, загальна вага — 10 т), поштовх гирі 32 кг, перекочування колеса вагою 290 кг та підйом пивної кеги над головою (65 кг). За результатами виступів І місце посів Руслан Мамедов, на другій позиції Віталій Дегтяренко, бронзову позицію здобув Мурат Халілов. У командному виді — перетягування канату 6х6 чоловік — перемогу здобула команда козаків Якимівського куреня Козацького війська Запорізького низового.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора та з Інтернету


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.