4 октября 2016 Акимовка 76  0 

День людей похилого віку


DSC_0007День людей похилого віку припадає на перший день середнього місяця осені. Середина прекрасної пори року. Ще яскраво світить (інколи навіть по-літньому) сонце, але орієнтир уже повернув до суворого зимового часу. Так і у людському бутті — період похилого віку людини (літнього — кажуть українці) схожий на осінню пору року. Як стверджують численні друзі районки із категорії молодих душею із міцним життєвим стержнем наших земляків, після пенсії життя тільки починається. Але користуються такою можливістю не всі особи, які досягли певного вікового порогу.

Напередодні міжнародного Дня людей похилого віку представники органів влади у пресцентрі районної газети «Слово трудівника» провели за «круглим столом» зустріч із особами поважного віку. На зустріч прибули активісти ветеранського руху  із Якимівки і району.

Офіційну частину заходу провів заступник голови райдержадміністрації (стажування) В.П.Сєводнев. Про неоціненну роль особистого вкладу кожного з представників старшого покоління наших земляків у розвиток української держави говорив у привітальному слові заступник голови районної ради К.Б.Никоновров. Голова ветеранської організації М.М.Ладченко розповів присутнім про діяльність районного осередку і його тісну співпрацю із райдержадміністрацією і районною радою. Окремо доповідач зупинився на  результатах проведення щорічного районного телемарафону «Пам’ять», завдяки якому протягом року ветеранська організація має можливість надавати певну матеріальну допомогу ветеранам війни і праці, дітям війни, інвалідам і людям похилого віку. Усі присутні мали змогу виступити за «круглим столом». Найбільшу зацікавленість представників первинних ветеранських організацій  і додаткові запитання викликав виступ головного лікаря Якимівського ЦПМСД В.П.Борисенко стосовно санаторно-профілактичного лікування ветеранів війни, пенсіонерів-інвалідів та можливість проведення щеплень від грипу.

Із цікавістю вислухали учасники зустрічі виступи директора історико-краєзнавчого музею В.М.Гнєдашева про цікаві постаті старожилів нашого району та вчителя Якимівської гімназії І.І.Кононіхіної про важливу роль шкільного волонтерського (тимурівського) руху у патріотичному вихованні підростаючого покоління.

Під час офіційної частини зустрічі і за чашкою чаю із смаколиками на адресу представників старшого покоління лунали побажання здоров’я і наснаги на активне громадське життя та миру і злагоди всім літнім людям Якимівщини.

Тетяна БЕЛИМЕНКО


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.