13 сентября 2016 Акимовка 159  0 

Велике спортивне свято (фоторепортаж)


DSC_2414Традиційно у другу суботу вересня у нашій державі відзначається День фізичної культури та спорту. Свято тих, хто любить спорт не залежно від професії та віку, урочисто провели 10 вересня на райцентрівському стадіоні «Колос» ім.М.А.Горлача. У ньому взяли участь представники колективів і команд з різних видів спорту, а також районне керівництво.

Розпочалося свято, як водиться, з підняття жовто-блакитного стяга під державний гімн України. Першим, кому було надане слово для привітання винуватців свята, став голова райдержадміністрації О.Правосуд. Він усіх присутніх спортсменів, їхніх тренерів, вихованців дитячих спортивних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл району привітав зі святом, побажав міцного здоров’я, добра і щастя, великої наполегливості і наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот та перемог у змаганнях на славу нашого району.

Щирими теплими словами від імені районної ради та її голови Ю.Шила вітав спортсменів заступник голови райради К.Ніконоров, бажаючи наснаги, нових рекордів, спортивних та особистих досягнень. Також із вітальним словом звернулася начальник відділу освіти, молоді та спорту І.Водоп’янова.

Хвилиною мовчання учасники урочистостей вшанували пам’ять відомих якимівських спортсменів, яких вже немає поряд із нами, а також загиблих учасників АТО.

По завершенні офіційної частини урочистостей на головній спортивній арені району розгорнулося багато змагань і турнірів з різних видів спорту. Так, винуватці свята змагалися у парковому волейболі, настільному тенісі, першості району з футболу (друге коло).

Призові місця того святкового дня у різноманітних спортивних турнірах розподілилися наступним чином: перемогу у змаганнях з міні-футболу серед юнаків здобула команда Розівської ЗОШ, а серед дорослих — «Вокзал» (Якимівка); у парковому волейболі як серед чоловіків, так і серед жінок перемогу здобули команди з Якимівки; у змаганні з шахів серед дітей на першому місці К.Захарян, а серед дорослих — Б.Губін (Шелюгівська с/р), у турнірі з шашок кращим визнаний А.Ліфанов (Володимирівська с/р). В іграх з настільного тенісу переможцем як у юнацькій, так і дорослій категоріях визнаний М.Ожиганов.

Майстер-клас з гирьового спорту усім присутнім продемонстрував кандидат у майстри спорту І.Іочков, а вихованці спортивної школи з Новоданилівської сільської ради під тренуванням В.Єфанова провели показові виступи. Присутніх найбільше вразило як із важкими гирями вправно справляється єдина дівчинка А.Польник. Призери за свої чудові показники отримали грамоти та солодкі подарунки від народного депутата України С.Валентирова.

Також у цей день відбувся матч 9 туру Чемпіонату Запорізької області з футболу, де зустрілися збірна нашого району «Колос» та команда з Веселівського району під назвою «Руслан». Матч видався досить напруженим і, в той же час, видовищним. В результаті три м’ячі, забиті  нашими футболістами (автори голів А.Дєдушев, О.Хріненко та С.Буряков), дозволили здобути «Колосу» з рахунком 3:2 перемогу у даній зустрічі. Таким чином, на сьогодні збірна команда нашого району із 11 очками посідає 4 місце у турнірній таблиці Чемпіонату області з футболу.

Слід відзначити старання відділу освіти, молоді та спорту, керівництво та працівники якого приділили велику увагу та доклали чимало зусиль у прибиранні стадіону задля гідного проведення святкових заходів, приурочених до Дня фізкультури та спорту. Усі спортивні змагання та урочиста програма відбулися під патронатом і за підтримки народного депутата України С.Валентирова і голови райдержадміністрації О.Правосуда.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.