20 сентября 2016 Район 97  0 

ОНОВЛЕНИЙ ЦНАП ПРОХОДИТЬ ТЕСТОВЕ ОПРОБОВУВАННЯ


NMS_0538

Ще у  жовтні 2014 року у Якимівському районі розпочав свою діяльність центр надання адміністративних послуг. Він був створений при Якимівській райдержадміністрації і спочатку розташовувався у приміщенні самої РДА. У ньому надаються послуги через адміністратора шляхом його дії із фізичними та юридичними особами.

Про це нашому журналісту розповіла начальник Якимівського ЦНАПу  Ірина Карпуша. Центр був створений за регламентом, затвердженим  кабміном, та керується Конституцією та законами України. Протягом серпня-вересня районний центр переїхав і працює у тестовому режимі у новому відремонтованому з нуля приміщенні за адресою: вул.Центральна,  99. Ідейним натхненником та ініціатором створення сучасного приміщення і локалізації коштів з усіх сільських і селищних рад для обладнання і ремонту нового приміщення, у якому нині надає свої послуги ЦНАП, був голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд.

— Наявність центру у нашому районі дає можливість забезпечити прозорість, відкритість та зрозумілість дій влади у сфері надання адміністративних послуг. Робота, яку сьогодні виконує ЦНАП, потрібна і своєчасна. Відсутність визначених прийомних днів та годин, обідньої перерви, яка часто не збігалася із різними організаціями, також позитивно оцінюється відвідувачами. На даний момент центр надає 34 види адміністративних послуг, — говорила Ірина Олександрівна. На запитання, чи будуть надаватись пакети соціальних послуг, відповідь була однозначною: обов’язково будуть, ця послуга стоїть під гострим кутом та ретельно вивчається. Також розглядається питання про надання юридичних консультацій на безоплатній основі. Основними завданнями центру є організація надання адміністративних послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань; спрощення процедури отримання адміністративних послуг та поліпшення якості їх надання. Метою створення центру є зручність та оперативність отримання адміністративних послуг, протидія корупції, і для цього у новому приміщенні створені всі умови. Відділ поділяється на дві частини — відкриту та закриту. У відкритому секторі знаходиться приймальня та зал очікування для відвідувачів, який обставлений м’якими меблями. Приміщення для обробки документів, дзвінків знаходиться у закритому секторі. Також передбачена кімната відпочинку для працівників. Не забули й про людей із обмеженими можливостями, для них зроблений пандус та встановлена кнопка виклику для того, щоб адміністратори центру могли допомогти людині на візку. Сьогодні штат відділу складається з 5 одиниць: начальника, двох адміністраторів і двох державних реєстраторів. За потреби штат буде розширюватися. Зі слів Ірини Олександрівни, найбільш затребуваними послугами є реєстрація місця проживання, договорів оренди і реєстрація права власності на житло.

— Сьогодні ми працюємо над тим, щоб у нашому центрі укладалися  договори із такими службами, як РЕМ та Якимівський підрозділ ПАТ  «Запоріжгаз», — говорила нам під час бесіди начальник центру надання адміністративних послуг. — Зросла середньомісячна кількість звернень, якщо розглядати статистику, то за 2015 рік було надано 7985 адміністративних послуг, а за 8 місяців 2016 року майже 6 тисяч таких послуг. Аналізуючи результати, ми можемо дійти висновку, що створення ЦНАПу сприяє покращенню якості надання адміністративних послуг.

 


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.