6 июля 2016 Акимовка 148  0 

Як жити далі у багатоквартирних будинках?


DSC_0121Мешканці багатоповерхівок райцентру почали збирати загальні збори власників житла.На порядок денний виносилися питання організації опалення у квартирах у осінньо-зимовий період 2016-2017 року. Першими такі збори провели мешканці будинку №103 по вулиці Центральній. На збори організатори запросили селищного голову М.Захарова і журналістів районної газети.

Вечірній дощ не став на заваді проведенню зборів. На обговорення прийшло більше двох десятків осіб (по декілька представників із одного помешкання). Разом із мером на збори прийшли секретар селищної ради Н.Кузнецова і заступник селищного голови С.Савенко. Після емоційних обговорень і нарікань на бездіяльність обслуговуючої організації ТОВ «Акімжилсервіс» і влади взагалі мешканці цього будинку створили легітимне товариства для будівництва прибудинкового газогону для переходу на індивідуальне опалення квартир. Протокол зборів і статут новоутвореного товариства передали на реєстрацію у Якимівську селищну раду.

На зборах звучало багато питань, на які ніхто із присутніх не зміг дати відповіді. Найбільше турбували питання: скільки буде коштувати перехід на індивідуалку і де брати кошти, хто виконуватиме роботи, як довго? І невже точно не буде централізованого опалення?

На зборах була присутня Тетяна БЕЛИМЕНКО Фото автора

Р.S. коли номер готувався до друку, стало відомо, що подібні збори пройшли у будинку 17-А по вулиці Пушкіна, у №№38,42 по вулиці Центральній. Останні збори ініціювалися з питання організації і ціни на водовідведення цих будинків. Одночасно обговорили і питання доцільності переходу на індивідуальне опалення житла у багатоквартирних будинках райцентру. Мешканці будинку  №72 (вул.Центральна) збори запланували на сьогодні і теж запросили мера селища.

Вчора у кабінеті селищного голови М.Захарова відбулося перше засідання міжвідомчої комісії з питань видачі дозволів на індивідуальне опалення у багатоквартирних будинках. До обговорення питання приєднався головний архітектор району і представник ДСНС.  Запитань щодо практичного втілення переходу на індивідуальне опалення виявилося стільки, що комісія зайшла у глухий кут. За пропозицією членів комісії, на завтра, 7 липня поточного року, мер селища оголосив позачергове засідання сесії Якимівської селищної ради.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.