9 июня | Акимовка | 103 | 0

Пам’ять полковника Щербини увічнена на його будинку


DSC_0480Сьогодні біля будинку, розташованого на якимівській вулиці Центральній, відбувся мітинг пам’яті, під час якого було відкрито меморіальну дошку на честь полковника ЗСУ, учасника антитерористичної операції на сході нашої країни, загиблого у «дебальцевському котлі» Ігоря Івановича Щербини. Він був справжнім чоловіком, гордістю і честю району, надійним товаришем і для своїх колег з райдержадміністрації, де він працював, і для бойових побратимів.

За час військової кар’єри І.Щербина був нагороджений орденами Червоної зірки, Б.Хмельницького та багатьма іншими медалями за багаторічну сумлінну службу. Наш край пишається таким земляком, його життєвий подвиг гідний наслідування нинішнім та наступними поколіннями. Для увічнення пам’яті героя у селищі Якимівка одну із центральних вулиць було перейменовано його ім’ям.

У мітингу взяли участь представники районної та селищної влади, односельці, рідні, близькі та друзі Ігоря Івановича. Перед присутніми із промовами виступили голова райради Ю.Шило, заступник голови райдержадміністрації І.Водоп’янова, селищний голова М.Захаров, в.о. воєнкома райвійськкомату О.Ісаєв, настоятель Свято-Казанського храму ієромонах Арсеній (Кравчук), екс-мер, волонтер М.Чишко, учасник АТО Е.Дегтярьов, голова ФГ «Віта» О.Чкан, а від імені молодого покоління — випускник гімназії К.Гарбузов. Усі вони підкреслювали, що герої не вмирають, а живуть у серцях народу України, і закликали пам’ятати своїх земляків, які загинули, захищаючи державний суверенітет та незалежність рідної Батьківщини.

Право зняти національний стяг з меморіальної дошки було надано дружині І.Щербини Олені Леонідівні та Е.Дегтярьову. Після цього учасники мітингу пом’янули пам’ять усіх загиблих під час дій на сході країни хвилиною мовчання та поклали квіти.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.