26 апреля 2016 Акимовка 110  0 

Якимівці відзначили Вербну неділю


DSC_7854

Вербна неділя — свято, яке припадає на останню неділю перед Великоднем. Вона присвячена одній із останніх подій земного життя Іісуса Христа — входу у Єрусалим. Назва свята походить від того, що у цей день віруючі приходять до церкви із гілками, як правило, верби та інших дерев, що першими розпускаються весною, в ознаменування тих гілочок, якими зустрічали іудеї Ісуса у Єрусалимі. У вербну неділю прийнято освячувати ці весняні «букетики» у церкві. Із освяченими вербовими гілками пов’язані чисельні народні прикмети та повір’я.

У неділю, 24 квітня, у якимівському Свято-Казанському храмі було багатолюдно, адже бажаючих освятити рослини ставало все більше і більше. Люди підходили до храму під час святкової служби, а також тоді, коли настоятель церкви ієромонах Арсеній (Кравчук) проводив освячення гілочок. Навіть після основної частини свята якимівці та гості селища продовжували підходити до храму.

Також того дня у с.Володимирівка відбулося освячення не лише верби, а й поклінного хреста на під’їзді до села, який відтепер буде захищати громаду.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.