3 февраля 2016 Район 105  0 

Розширена апаратна нарада РДА


DSC_0299

У перший день робочого тижня, який ще видався першим днем останнього зимового місяця, відбулася досить насичена розширена апаратна нарада райдержадміністрації, яку відкрив та провів голова О.Правосуд.
На порядок денний було винесено чимало нагальних питань із життя територій нашого району. Перед тим, як приступити до розгляду питань, відбулася приємна церемонія — привітання керівника апарату райдержадміністрації Л.Величко з нагоди її дня народження. Теплі слова вітань, квіти і подарунки іменинниці адресувало керівництво району, їхні заступники та представники асоціації сільських і селищних голів.
З першого питання про реалізацію земельного законодавства із доповідями виступили: начальник районного відділу Держгеокадастру С.Кутіков, начальник райвідділу Запорізької регіональної філії ДП центр ДЗК М.Овсянников та керівник центру допомоги учасникам АТО Е.Дегтярьов. Кожен із них порушував проблемні на сьогоднішній день питання щодо виділення земельних ділянок як учасникам антитерористичної операції, так і іншим верствам населення.

Уважно вислухавши кожного виступаючого, голова РДА О.Правосуд наголосив, що на сьогодні питання виділення земельних ділянок для фермерських господарств, ОСГ та інших користувачів, передбачених чинним законодавством, взято на особистий контроль в.о.голови облдержадміністрації К.Бриля. І, за словами очільника району, наразі вже проводяться перемовини на рівні Києва щодо вирішення цього проблемного питання, і він сподівається, що спільно із обласною владою у нашому районі вдасться побороти цей проблемний момент.
Стосовно другого питання, винесеного на розгляд учасників апаратної наради, а конкретно — стану захворювання на грип та ГРВІ на території нашого району, головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги В.Борисенко та завідувач Азовського міжрайонного відділу Запорізького обласного центру Держсанепідслужби В.Скляров запевнили, що рівень захворюваності населення району дещо пішов на спад, тому казати про перевищення епідпорогу не варто. Про стан захворюваності серед учнів навчальних закладів району присутнім доповів начальник відділу освіти, молоді та спорту І.Дудкін.

Досить обговорюваною стала тема забезпечення питною водою населених пунктів Новоданилівської та Шелюгівської сільських рад. З цього питання виступили сільські голови названих територій Р.Селищев та В.Ковальов і директор ТОВ «Радивонівське комунальне господарство» В.Петенко. Зокрема мова велася про проведення капітального ремонту водогону у с.Шелюги. За даними, наведеними сільським головою, потрібно замінити старі труби на нові пластикові як у Шелюгах, так і у с.М.Тернівка. Крім цього, розглядалося питання щодо усунення семи поривів водогону на території Новоданилівської сільради. Тамтешній голова повідомив, що 5 поривів сталося у с.В.Тернівка та по одному у Ганнівці і Єлизаветівці.

В.Петенко скаржився на невиділення до цього часу балансоутримувачами (сільрадами) коштів для проведення ремонтів водогонів, які обслуговуються його комунальним підприємством. Р.Селищев повідомив, що КП «Облводоканал» теж відмовляється проводити ремонт водогону через відсутність грошей навіть на паливо і поточні ремонти. Брак коштів також є основною причиною складності у проведенні ремонтів водогонів для шелюгівського голови В.Ковальова. Свою пропозицію висунув присутній на нараді голова райради Ю.Шило, який запропонував сільським головам прилиманної зони підняти ставки земельного податку, аби їхні території мали більші надходження до сільських бюджетів, тож і проблемні питання вирішуватимуться швидше, а території розвиватимуться.

Детальний розгляд усіх питань та проблем із водозабезпеченням вищевказаних населених пунктів було вирішено провести під час робочої наради, яка відбудеться сьогодні у кабінеті голови райдержадміністрації за участю усіх зацікавлених сторін.

Про стан справ на територіях своїх сільських рад розповіли присутнім голови рад — Володимирівської А.Азаренков та Радивонівської Н.Паничева.

Найпроблемнішими для володимирівської громади на сьогодні є декілька земельних питань, а особливою проблемою є погашення місцевим комунальним підприємством заборгованості перед Якимівським РЕМом. Цей борг з’явився ще за часів колишнього його керівника. Крім цього, мер Якимівки М.Захаров вкотре нагадав головам Володимирівської, Радивонівської та Новоданилівської сільських рад про виділення субвенції на утримання дітей із сусідніх рад у Якимівських ДНЗ. Подібне питання він ставив також і деяким іншим головам рад, чиї території примикають до Якимівки і чиї діти також відвідують дошкільні заклади районного центру. На нараді у черговий раз піднялася тема створення дитсадка на території Радивонівки.

Також до відома учасників розширеної апаратної наради була доведена інформація про реорганізацію реєстраційної служби районного управління юстиції (доповіла начальник РУЮ Н.Ободовська). А про заходи профілактики африканської чуми свиней на території району доповів начальник райуправління ветмедицини М.Громихін, який підняв на розгляд учасників наради ще й теми стихійної торгівлі м’яса та боротьби із бродячими собаками, яких більшає у населених пунктах району.

На завершення заходу, вже поза порядком денним, виникла ще одна проблема, а саме незаконної вирубки лісосмуг у нашому районі. Керівництво району взяло під свій контроль розгляд та вирішення даного питання.

Руслан БАЧУРІН
Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.