25 ноября 2015 Акимовка 87  0 

«МЫ ЗА МИР!»


DSC_0013

День Гідності та Свободи відзначається щорічно з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження і донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної поваги патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 року — лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
З нагоди цієї дати у актовій залі Якимівської дитячої музичної школи відбувся тематичний круглий стіл за участю керівництва району та селища, активу району, громадськості та молоді. Першим, що кидалося у очі тільки-но зайшовши до зали, це великі літери, зроблені з пінопласту і встановлені посеред сцени, які разом складали слова: «Мы за мир!», поряд — стіл із особистими речами воїнів неоголошеної війни та уламками снарядів, які застосовуються під час антитерористичної операції на Донбасі. А трохи вище за них розміщений стенд із іменними фотознімками наших земляків, які брали участь у антитерористичної операції на сході країни, і які, на жаль, додому живими не повернулися.
До учасників заходу звернувся голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який зазначив, що ми маємо пам’ятати тих, хто зараз зі зброєю у руках боронить незалежність, і тих, хто віддав своє життя за цю незалежність. Ми маємо знати, що наша історія, наша національна пам’ять кується сьогодні, і у цей день також.
Крім очільника району також виступили директор районного історико-краєзнавчого музею Віктор Гнєдашев, представник райвійськкомату, учасник АТО Едуард Дегтярьов, активіст районного товариства інвалідів Наталя Іщенко та інші. Душевну розповідь, яка у багатьох учасників круглого столу викликала сльози, про героїчний життєвий шлях нашого земляка, учасника АТО Ігоря Щербини, представив старшокласник гімназії Кирило Гарбузов. Не менш зворушливою видалася промова настоятеля райцентрівського храму Казанської ікони Божої Матері ієромонаха Арсенія (Кравчука), який запропонував присутнім, особливо молоді, прислухатися до свого серця і відчути у ньому гідність, закликав до любові, миру й поваги до оточуючих.
Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх тих, хто віддав своє життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.
Руслан БАЧУРІН
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.