3 ноября 2015 Акимовка 92  0 

Ми пам’ятаємо ратний подвиг наших земляків


DSC_0405

Час все більше віддаляє нас від страшних подій минулого століття — другої світової війни. Цьогоріч ми відзначили 72-гу річницю визволення нашого району від фашистських загарбників. Кожен рік ми, вдячні нащадки своїх героїчних дідів, проводимо святкування цієї визначної події. Щоправда, тепер, на жаль, цьому приділяється все менше і менше уваги. Але ми все одно дякуємо ветеранам війни за їхній ратний подвиг, проявлений на фронті при визволенні нашої землі від ворога.
У вівторок, 27 жовтня, з нагоди цієї дати у актовій залі дитячої музичної школи райцентру відбувся «круглий стіл» «О, пам’ять, пам’ять, ти священна, в собі несеш епоху й мить» за участю ветеранів війни, школярів, краєзнавців та представників влади і громадськості.
Саме про події сорокових років ХХ століття та про подвиги наших земляків-підпільників на фронтах розповів співробітник районного історико-краєзнавчого музею Вадим Гнєдашев. Із доповідями також виступили завідуючий Атманайським сільським музеєм Іван Остапенко та краєзнавець, почесний ветеран України із Червоноармійського Геннадій Арестенко. Історично-літературну сторінку «У пам’яті нащадків жовтень 43-го» провели бібліотекарі районної бібліотеки для дорослих Олена Подзолкова та Олена Лукашенко, розкривши в прозі та віршах історичні події окупації та визволення Якимівського району, трагедію і радість перемоги.
«Це була перемога зі сльозами на очах. Це були сльози радості і одночасно сльози горя. Це неможна описати простими словами. Неможна висловити, але ми не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь у страшних, кривавих подіях минулого століття,» — саме так казали наймолодші учасники заходу. Зокрема учениця Якимівської гімназії Софія Іріоглу розповіла про життєвий подвиг ветерана другої світової війни Людмили Федорівни Андреєвої, а ще один гімназист-старшколасник Кирило Гарбузов — про внесок у розбудову Якимівщини М.А.Горлача. Їхній викладач, вчитель цієї ж школи, Олексій Тимків поінформував присутніх про роботу учнівського та педагогічного колективу їхнього навчального закладу щодо вивчення подій Другої світової війни. Свій проект «Книга пам’яті с.Охрімівка» представили учасникам заходу учні школи згаданого села під керівництвом вчителя Ірини Чурси.
Усі виступи розбавлялися чудовими музичними композиціями у виконанні творчого любительського об’єднання хору «Ветеран».
Також у заході взяв участь та виступив перед присутніми голова райдержадміністрації Олександр Правосуд, який відзначив важливість подвигу наших земляків, що захищали Батьківщину. До його теплих слів і вітань долучився Якимівський селищний голова Михайло Чишко.
По завершенні заходу усі його учасники сфотографувалися разом із присутнім учасником бойових дій у Другій світовій війни, ветераном Петром Тихоновичем Кириченком, після чого охочі мали змогу відвідати картинну галерею.
Руслан БАЧУРІН,
фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.