7 июля 2015 Акимовка 70  0 

Розширена апаратна нарада


DSC_04896 липня, у понеділок, у залі засідань районної адмінбудівлі відбулася розширена апаратна нарада, яку провів голова райдержадміністрації О.Є.Правосуд. У роботі наради взяв участь заступник голови районної ради В.О.Горбань. Про підготовку об’єктів житлового фонду, соціально-культурної сфери та дорожнього господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років детально доповів стажист на посаду першого заступника голови райдержадміністрації К.Б.Ніконоров.
У обговоренні виступили керівники районних організацій і відділів: І.В.Дудкін (освіта), Т.В.Нічебай (культура), В.В.Строкань (охорона здоров’я), В.О.Субботін (ЖКГ), Б.М.Крилик (газове господарство), В.В.Петенко (водопостачання), Д.В.Жавжаров (дорожня дільниця). За словами усіх виступаючих, підпорядковані їм підрозділи проводять повномасштабну підготовку до опалювального сезону: технічний стан об’єктів — у робочому стані, по всіх галузях району занепокоєння не викликає. Однак, практично усіх керівників турбує фінансове забезпечення підготовчих робіт. Особливо критично стоїть питання погашення заборгованості перед постачальними організаціями за використаний природний газ — 2,14 мільйона гривень. У той же час, районний і селищний бюджети заборгували комунальникам майже 2,3 мільйона гривень.
Сільські голови Т.М.Кофанова, Ю.О.Дєдушев, секретар Переможненської сільради С.М.Бондаренко та депутат районної ради Г.М.Шевченко підняли питання стану доріг обласного значення та їх обкошування, ціни на зерно при розрахунках із пайщиками і на тверде паливо, а також питання призначення субсидій особам, які ретельно економлять енергоносії, і, як результат, не отримують субсидій, бо не у повному обсязі витрачають норми споживання. «Так нам слід економно використовувати енергоносії, чи спалювати їх побільше, щоб отримати субсидію?» — волають сільські мешканці району.
Підбиваючи підсумки, О.Є.Правосуд взяв на особистий контроль озвучені питання і додатково питання ремонту даху Радивонівської школи, дотримання санітарного теплового режиму у клубних закладах, бібліотеках і картинній галереї. Особливо — у місцях, де проводиться гурткова робота із дітьми.

Про хід збирання ранніх зернових культур на території району доповів начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації О.М.Андраш. На актуальності дотримання техніки безпеки під час жнив і не допущення спалення пожнивних залишків вкотре наголосив начальник Якимівського районного сектору ДСНС М.С.Погорєлий.

Про роботу робочої групи з організації моніторингу та безпечного функціонування Кирилівської оздоровчої зони у літній період 2015 року поінформував присутніх стажист на посаду заступника голови райдержадміністрації О.О.Чабан. За словами доповідача, новостворена група має повний спектр важелів для спонукання власників розгалуженої мережі закладів на курортному побережжі до організації дійсно безпечного відпочинку у Кирилівці та у Алтагирі.

У земельних питаннях буде порядок!
Окремо голова райдержадміністрації зупинився на питанні перевірки дотримання земельного законодавства. Олександр Євгенович поінформував присутніх про початок роботи із перевірки законності використання державних земель і земель запасу. Як свідчить статистика, у районі близько 4 тисяч га ріллі використовується без законних на те підстав. Втрати держави від такого господарювання (недоотримання орендної плати і відповідних податків) на сьогоднішній день можуть складати до 4 мільйонів гривень.
До категорії самозахоплених (без законної передачі у власність) земель нині відносяться і землі (до 2 гектарів), виділені для ведення особистих селянських господарств, але із незакінченим оформленням документації, і землі, які обробляють представники великого агробізнесу. Сьогодні головне завдання врегулювати земельні питання у правову площину: особам із числа бажаючих вести особисте селянське господарство – терміново дооформити документацію (голова РДА пообіцяв особисте сприяння), решті – судові розгляди.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.