17 июля 2019 Район 284  0 

«Таланти Якимівського краю. Діти-2019» — фіналісти визначені!


Вже втретє на території Якимівщини відбувається конкурс дитячих талантів району. Раніше це був співочий фестиваль «Голос Азову. Діти», а цього року даний захід трохи переформатувався. У програмі конкурсу тепер є 2 нові жанри — хореографічний та оригінальний, а у талановитих та обдарованих дітей — більше можливостей позмагатися у яскравому вираженні своїх творчих здібностей. Ініціатива основного організатора та спонсора конкурсу народного депутата України Сергія Валентирова уже вкоренилася на якимівській землі. Завдяки йому яскраві зірки творчих дітей засяяли на сценах району, України та за її межами.

На початку червня у Якимівському ЦБК відбувся відбірковий тур фестивалю-конкурсу «Таланти Якимівського краю. Діти-2019», участь в якому взяли 140 дітей. А минулої суботи на головній спортивній арені району стадіоні «Колос» ім.М.А.Горлача відбувся півфінал, учасники якого змагалися за місця у фіналі районного відбору.

Суботнього вечора на стадіоні розгорнулося справжнє видовищне свято. Усі учасники, глядачі із усього району та просто гості райцентру мали змогу долучитися до творчості сміливих, талановитих учасників конкурсу, а також безкоштовно пригоститися солодкою ватою, найсмачнішим якимівським квасом, а найменші дітки — пострибати на батуті. Про усі ці смаколики та розваги для відвідувачів заходу попіклувався народний депутат С.Валентиров.

Протягом двох із половиною годин конкурсанти демонстрували членам журі та глядачам свої вокальні та хореографічні здібності. У перерві (під час підрахунку балів членами журі) перед присутніми виступили учасники і переможці конкурсу «Голос Якимівки. Діти» минулих років. Кіра Заяць – переможниця Суперфіналу-2017 у Бердянську, Юля Карачова – суперфіналістка фестивалю-конкурсу 2018 року, а також неодноразові учасники «Голосу діти» Дар’я Слєпченко (Охрімівка) та Софія Чувалюк (Якимівка).

За результатами усіх виступів фіналістами стали: представники молодшої групи — у вокальному жанрі Ілля Осовський (Якимівка) та Влад Гулевський (Давидівка), у хореографічному жанрі танцювальний колектив «Непоседы» (Якимівська ДМШ), у оригінальному жанрі — якимівці Еліна Вербицька, Карина Печерська та Анастасія Лимар.

Фіналісти старшої групи — солісти вокального жанру Олеся Марюхіна (Якимівка) та Єлизавета Тетюшкіна (Охрімівка), вокальний ансамбль «Мрія» (смт Кирилівка). Троє учасників вибороли місце у фіналі у хореографічному жанрі — танцювальні колективи «Капітошки» (Якимівський ЦБК), «Лілея» (Атманайський СБК) та «Ритм» (Таврійський СБК), також місце у фіналі виборола представниця оригінального жанру Вікторія Щусь з Кирилівки.

Ті учасники конкурсу, які не пройшли далі, отримали портативні акустичні колонки, пам’ятні магніти та дипломи. Фіналістам дістались цукерки, а творчим колективам — торти. На честь талановитих дітей та у подарунок всім якимівцям і гостям вибухали сузір’я яскравого феєрверку.

Найкращій групі вболівальників дуету «Сузір’я» із якимівського мікрорайону «Опитна» дістався головний приз від голови райдержадміністрації Олександра Правосуда — сертифікат на безкоштовне відвідування аквапарку «Острів скарбів» на 10 осіб.

Попереду у фіналістів досить серйозна і відповідальна робота перед виступом у фіналі, який відбудеться 10 серпня у курортній Кирилівці.

Завершився півфінал фестивалю-конкурсу «Таланти Якимівського краю. Діти-2019» запальними піснями у виконанні дніпровського вокально-інструментального ансамблю «Маки».

Руслан БАЧУРІН

Фото автора


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.