29 июля 2019 Акимовка 337  0 

Кому «дають» землю та як витратили кошти на «індивідуалку»?


Минулого тижня відбулося пленарне засідання 27-ої сесії Якимівської селищної ради, на порядок денний якої виносилося більше 50 питань.

Присутні на сесії депутати прийняли фінансовий план КНП «Якимівський ЦПМСД» на 2019 рік у новій редакції на загальну суму 18894,40 грн. Також достроково (з 24.07.2019) розірвали договори тимчасово платного строкового користування комунальним майном територіальної громади Якимівської селищної ради (будівлі котельні та теплові мережі) із ТОВ «Теплозбут-2018» (керівник О.Шахмаєв). Надали дозвіл на укладання прямих договорів на оплату послуг із оприлюдненням звітів про укладені договори у системі «Прозорро» — на поточний ремонт системи опалення у приміщенні Якимівської селищної ради (150 тис.грн.) та поточний ремонт зовнішньої тепломережі селищної ради (вул.М.Патріотів,10А) вартістю 80 тис.грн. На оплату послуг з прибирання сміття та вулиць на території Якимівської селищної ради депутатським рішенням виділено 150 тис.грн. На поточні ремонти систем опалення закладів освіти виділено: Розівська ЗОШ — 199 тис.грн., Вовчанська ЗОШ — 90 тис.грн., ЗДО «Топольок» (смт Якимівка) — 199 тис.грн. Цієї ж середи рішенням сесії на посаду директора Давидівської ЗОШ строком на 2 роки було призначено Віктора Заліського.

З метою збереження існуючої мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та забезпечення задовільних умов руху автотранспорту й безпеки дорожнього руху депутатським рішенням була затверджена Програма з ремонту автомобільних доріг місцевого значення Якимівської селищної ради, на виконання якої у 2019 році з селищного бюджету передбачено кошти у розмірі 1 млн. 160 тис.грн. (по 128,9 тис.грн. на кожний старостинський округ).

Розгляд земельних питань, винесених на цю сесію, викликав чимало галасу з боку ветеранів бойових дій різних воєнних конфліктів стосовно затягування строків виділення їм по 2 га земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Вони (воїни-інтернаціоналісти та АТОшники) прийшли на засідання сесії із відповідним зверненням до керівництва селищної ради та із обуренням, що рішенням цієї ж сесії було надано дозвіл на розробку проектів землеустрою таких земельних ділянок частині депутатів Якимівської ОТГ та їхнім найближчим родичам.

У звязку із тим, що розпорядником земель сільгосппризначення за межами населених пунктів (на які претендують учасники БД) селищна рада стали лише 1 січня 2019 року, ветеранам війн було запропоновано написати відповідні заяви до ОТГ, (а не до підрозділу Держгеокадастру, як це було раніше), а тим особам, у яких є попереднє рішення про виділення ділянок на території Новоданилівської сільської ради, звернутися до структурного підрозділу обласного Держгеокадастру, у віданні якого нині ще перебувають згадувані землі.

Окремо депутати зупинилися на питанні відмови від централізованого опалення вул.Комунальна смт Якиімвка. Попередньо депутатам був представлений звіт про використання бюджетних коштів власниками квартир, яким минулого року надавалася бюджетна фінансова допомога на становлення індивідуального опалення.

Обговорювалися різні пропозиції щодо відключення централізованого опалення для населення і те, що перехід на індивідуальне опалення квартир по Комунальній вулиці невідворотний (відсутність теплопостачальної організації), відкритим залишається питання фінансової спроможності власників квартир для переходу на індивідуальне опалення. Враховуючи негативний досвід нецільового (40% від усієї суми — більше півмільйона) використання коштів минулого року, мова про продовження селищної програми не йшла.

Руслан БАЧУРІН

Фото автора

********

Інформація щодо перевірки використання бюджетних коштів за призначенням відповідно до програми переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення соціально вразливих верств населення багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка протягом 2018 року

На виконання розпорядження Секретаря селищної ради Забари М.С. була проведена перевірка використання бюджетних коштів за призначенням відповідно до програми переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення соціально вразливих верств населення багатоквартирних житлових будинків смт Якимівка протягом 2018 року.

Всього було надано матеріальну допомогу 83 громадянам на загальну суму 1 437 500 гривень.

З метою перевірки було проведено відвідування квартир для фіксування факту встановлення індивідуального опалення. Серед перевірених 69 квартир у 19 квартирах зафіксоване встановлення індивідуального газового опалення, у 2 квартирах обладнання для індивідуального газового опалення придбано частково, у 6 квартирах зафіксоване встановлення електрообігрівачів на надану згідно договорів суму, у 6 квартирах зафіксоване встановлення електрообігрівачів на суму, меншу ніж було видано згідно із договорами, мешканці 36 квартир були відсутні за місцем мешкання на момент проведення перевірки.

Серед осіб, у яких безпосередньо перевірити встановлення індивідуального опалення не вдалося, двоє надали копії технічних актів на пуск газового обладнання у своїх квартирах.

Завідуючий юридичним сектором Якимівської селищної ради                 О.О. Русаков


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.